RONALD GORSIC Cropix
NEKI SU PRETJERALI

Nema nikakve panike u Dinamu, Ante Čačić poslao je jasnu poruku: ‘Ne treba dramiti!‘

Treba samo, nogometnim žargonom kazano, spustiti loptu na zemlju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. siječanj 2023. 10:08

U javnosti je Dinamov rezultat s Goricom, tih maksimirskih 0:0, predstavljen gotovo katastrofično. Zvone neki mediji, bubnjaju društvene mreže, sukus svega su apokaliptične prognoze da je već od prve utakmice proljetnog dijela sezone počeo definitivni pad Dinama. Eto, sukobi iz klupskih kancelarija prenijeli su se na svlačionicu i zato Modri nisu pobijedili Goricu. Tako poentiraju katastrofičari i zloguki prognozeri.

U redu, naravno da je kiks odigrati na Maksimiru neodlučeno s posljednjom momčadi prvenstva. Svi su očekivali trijumf i to je po svemu bilo sasvim logično. Međutim, do pobjede se nije stiglo... I što sad? Znači li to da je sad najedanput sve krenulo u krivom smjeru, sve se raspada? Da Dinamo gubi naslov prvaka iako je još uvijek s bodovnom prednošću ispred Hajduka? Treba samo, nogometnim žargonom kazano, spustiti loptu na zemlju.

Nisu znali zabiti

Modri su protiv Gorice bili dominantni, iako to naravno nije presudno, ali valja spomenuti, posjed lopte je na koncu bio 72:28 u korist Čačićevog društva. Nismo primijetili da je nedostajalo želje, htijenja, borbenosti, agresivnosti.... Međutim, Modri nisu mogli zabiti pogodak. U samoj završnici nisi bili dobri, nije bilo one konačne ideje za razbijanje suparničke čvrste obrane, lopta je sporo putovala, bilo je podosta loših rješenja. Događa se, nije ovo bila ni prva niti zadnja utakmica u kojoj su Modri djelovali drukčije od onoga na što smo navikli. Uostalom, sjetite se međusobnog ogleda ova dva suparnika u prvom dvoboju ove sezone, u rujnu prošle godine.

Nekoliko pokušaja

Sve je izgledalo isto kao i u subotu, samo što je Mislav Oršić za pobjedu zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade za trijumf od 1:0. Ili, ako hoćete, sjetite se prve Čačićeve utakmice u drugom mandatu, startao je baš protiv društva iz Turopolja, opet su Modri dobili 1:0 golom Ademija u 86. minuti... Dakle, sve je bilo na knap s Goričanima. Ovoga puta nitko nije zabio u posljednjim minutama i to je to.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ništa se spektakularno nije dogodilo, nije to pokazatelj nikakve krize. Niti “propasti” Dinama. Kako stoje dionice Čačićeve momčadi vidjet ćemo u sljedećim utakmicama protiv Lokomotive, Slavena Belupa, Istre 1961... Stvarati bilo kakve zaključke nakon jedne utakmice jest smiješan pokušaj. Da nije bilo dobro, nije, ali tko kaže da već u sljedećem kolu neće biti bolje protiv Lokosa? I da će Modri krenuti s pobjedama.

Malo smo nakon utakmice s Goricom s trenerom Antom Čačićem komentirali Dinamovu večer koja nije završila pobjednički.

- Nedostajao nam je samo gol. I kvalitetnija rješenja u završnici. Bilo je nekoliko pokušaja Perića glavom i Drmića nogom, onaj udarac Šutala sjajno je obranio vratar Gorice. Nije nas htjelo... No, imali smo silnu energiju, fond trčanja bio je ogroman. Dobra je bila i povratna trka, no imali smo neka loša rješenja u samoj završnici. Trebali smo biti mirniji i lucidniji. Onda bi to bilo drukčije. Da, ja sam zadovoljan osim s činjenicom da nismo zabili - pričao nam je Čačić.

Nije to lagano

Kazao nam je i da posljednje mjesto Gorice nije pravi pokazatelj stanja te momčadi.

- Doveli su četiri-pet novih igrača i stvarno su bili u kvalitetnom bloku. Puno lakše se braniti nego organizirano napadati. Konačno, otvaranje je nove polusezone, nije to uvijek tako lagano. Da nam, recimo, nije poništen onaj pogodak zbog prekršaja u začetku akcije, utakmica bi dobila neki sasvim drugi tijek. Onda bi se Gorica morala otvoriti i sigurno bi se pričala drukčija priča. Da je jedna lopta ušla u mrežu, promijenio bi se kompletni dojam o cijeloj utakmici.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kod Čačića nema nikakve negative, samo jedan osvojeni bod nije ga uopće uzdrmao.

- Ne treba dramiti! Takvi rezultati su dio igre. Ne može nas niti jedna pobjeda euforično dovesti u krivu ulicu, niti možemo zbog jednog neodlučenog rezultata izgubiti kompas - zaključio je Čačić.

Eto, tako stoje stvari u plavom domu nakon neodlučenog rezultata protiv Gorice. Nema drame, nema panike, već jučer su startale pripreme za gradski ogled s Lokosima, odrađen je trening. Danas Modri imaju slobodni dan, a u utorak će odraditi dva treninga. Stanje je, dakle, redovno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 18:14