DAMIR KRAJAC Cropix
MUKE ZA IZBORNIKA

Nemiran san za Dalića nakon Dinama! Jedinica nesigurna, a zbog Petkovića su navijači Modrih strahovali

Hrvatski reprezentativci i potencijalni Vatreni u redovima Dinama nisu se iskazali protiv Bugara
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 05:58

Zlatko Dalić vjerojatno neće mirno spavati nakon što je pogledao Dinamo u Razgradu. Njegov prvi reprezentativni vratar primio je gol kraj bliže vratnice, što je nastavak nesigurnost koje pokazuje od starta sezone i pitamo se što ga muči, a Bruno Petković, od kojeg mnogi su stožeru nacionalne vrste očekuju da se vrati na negdašnje razine nogometa, u dvadesetak minuta na terenu napravio je toliko pogrešaka, pogubio toliko lopti i svojim flegmatičnim stilom izazivao toliko straha kod navijača Modrih kad će "prodati" koju kontru, da se izbornik doista mora zapitati što mu je činiti.

image
RONALD GORSIC Cropix

Pogotovo kod izbora jedinice jer Petković još ni sa čime nije pokazao da je iša bolji nego kad ga nije zvao za Ligu nacija. Mnogi će reći da mu je izvedba bila za najnižu ocjenu, dali smo mu ipak pola ocjene na neke defenzivne intervencije, izbijene lopte ispred Dinamovih vrata kad je Ludogorec stiskao...

Luka Ivanušec koji je vrlo često na Daličevoj listi također je daleko od najboljih izdanja, a Mislav Oršić se tek diže, nastave li Modri na jednak način neće ih puno biti u Kataru. Srećom, sezona je tek krenula i imaju šansu sve popraviti. Pogotovo je to bitno za Livakovića jer za razliku od ostalih koji su i tako rubni za igru, a neki i za popis 26 imena, on je po riječima izbornika prvi golman, a Hrvatska na SP-u treba bolje. Daleko bolje od ovoga što viđamo.

Poznato je da su mu jako bitni mir i koncentacija, nikako ne bi bilo dobro da ga Čačić dovede u pitanje kao jedinicu u Dinamu i vjerujemo da neće jer s time bi ga uništio, uostalom pokazao je s nekim obranama u nastavku susreta da se zna izvući i da može prevladati pogreške.

Ali Hrvatska zaziva starog Livija. Onog zbog kojeg mirno gledamo kad protivnik ide u napad....

Linker
25. travanj 2024 12:46