Sandro Perković bio je dio stožera Sergeja Jakirovića

 RONALD GORSIC Cropix
SPORTSKO JUTRO

‘Neobično je da je Dinamo čekao sa smjenom, čelnici kluba nisu imali asa u rukavu‘

Čelnici zagrebačkog kluba tek su u četvrtak ujutro odlučili da Sergej Jakirović više neće voditi klub
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 19. rujan 2024. 12:26

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Glavna sportska tema dana je Sergej Jakirović, odnosno sada već bivši trener Dinama. U emisiji "Sportsko jutro", koja je emitirana prije nego je stigla vijest da je Jakirović smijenjen, pričali smo o tome da je on otkaz trebao dobiti puno prije četvrtka ujutro.

- Smjena se trebala dogoditi odmah poslije utakmice, na Allianz Areni. Taj poraz od 9:2 je nedopustiv za Dinamo - rekao je novinar Sportskih novosti Davorin Olivari i dodao:

- Čelni ljudi zagrebačkog kluba nisu očekivali da će poslije Münchena raspravljati o novom treneru. Oni nisu imali nikakvog asa iz rukava, nakon trenera koji bi bio spreman preuzeti Jakirovićev posao. Nakon poraza od Hajduka se nije uopće raspravljalo o smjeni, ali sada je to došlo na dnevni red.

Još jedan novinar SN, Emir Fulurija, čudio se odluci Dinamovog čelništva.

- Meni je bilo neobično da se čekalo sa smjenom Jakirovića dok se nađe novi trener. Ako je Dinamo želio smijeniti Jakirovića, to je trebao napraviti odmah. Postoji stručni stožer i pomoćni trener Sandro Perković koji može voditi utakmicu protiv Slaven Belupa dok se ne nađe službeni nasljednik Jakirovića. Ako bi Perković bio kolegijalan s Jakirovićem pa i on otišao, tu je i trener juniora Ivica Banović koji može uskočiti na klupu prve momčad i na par utakmica - rekao je Fulurija, a Olivari dodao:

- Perković je apsolutno mogao voditi nekoliko treninga i utakmicu u Koprivnici. On je dobar stručnjak, iskusan i spreman je sjesti na klupu. Mogao bi to i Banović, nema tu nikakvog straha. No, možda postoji sada strah od lošeg rezultata protiv Slaven Belupa nakon tri utakmice u kojima Dinamo nije pobijedio. Kad bi se nešto ružno dogodilo u Koprivnici, to bi bio još veći udarac za Modre.

U "Sportskim vijestima" smo komentirali i druge najvažnije sportske događaje pa pogledajte cijelu emisiju:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 17:20