Luka Menalo i Boško Šutalo

 RONALD GORSIC Cropix
NAJSKUPLJE POJAČANJE

Nevjerojatni Dinamov pehist praktično je odbacio štake! Evo kada će biti spreman za povratak u akciju

Dinamov defenzivac obavlja rehabilitaciju nakon operativnog zahvata
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2022. 10:05

Prezime Šutalo ove je sezone bilo problematično u Dinamu. Na utakmici protiv Škupija u Maksimiru, na startu modrog europskog puta, ozlijedio se Josip Šutalo, zadobio je parcijalnu rupturu mišića. Josip se u međuvremenu oporavio i uspješno vratio na travnjak.

A onda, 28. kolovoza ove godine, na gostujućoj utakmici sa Šibenikom, ozlijedio se njegov prezimenjak Boško, najskuplje Dinamovo pojačanje, kojeg je Atalanta prodala Dinamu za 4 milijuna eura. Krivo je doskočio na Šubićevcu, s terena je iznesen na nosilima. Radilo se o teškoj ozljedi s frakturom kosti i rupturama ligamenata gležnja. Iz kluba su poručili kako je igrača, nažalost, neophodna operacija, rehabilitacija i dulje izbivanje s terena.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nevjerojatan pehist je Boško Šutalo. U Dinamo je stigao ozlijeđen, oporavio se i postao jedan od glavnih igrača. Baš kad je uhvatio pravu formu, kad se nametnuo kao neprikosnovena stoperska opcija, došla je neugoda. Bilo je to u najnezgodnijem trenutku, kad su Modre očekivale utakmice u skupini Lige prvaka protiv Chelseaja, Milana i Red Bull Salzburga. Prognoza je bila da neće na teren otprilike šest mjeseci, tako je to obično kod ovakve vrste ozljeda. Šutalo je, prije te ozljede u Šibeniku, za Modre u HNL-u igrao na četiri utakmice, protiv Slaven Belupa, Istre 1961, Varaždina i Hajduka. Protiv Farmaceuta je bio i strijelac. U kvalifikacijama za Ligu prvaka također je nastupio na četiri utakmice, dva puta protiv Ludogoreca i dva puta protiv Bodo/Glimta.

Nakon nešto manje od dva mjeseca od ozljede, Boško Šutalo se uspješno oporavlja. Zarasla je rana od operacije, trenutačno je u rehabilitacijskom procesu. Praktički je ostavio štake, više ih i ne nosi na kratkim relacijama, uzme ih tek kad mora malo duže hodati. A može ovog trenutka hodati i bez štaka... Samo, eto, opreza radi, tu i tamo ih ipak upotrijebi.

Nakon stanke zbog Svjetskog prvenstva u Kataru, Dinamo ima okvirni plan da tri tjedna igrače pusti na odmor, a onda bi se trebali opet skupiti tamo negdje polovicom prosinca. Tu bi počele pripreme za proljetni nastavak sezone. U siječnju sljedeće godine tradicionalno bi se krenulo na rovinjski dio priprema. Po svim prognozama Šutalo bi se trebao priključiti momčadi na početku priprema, a to, naravno, znači da će biti u konkurenciji za prvo kolo nastavka prvenstva iduće godine, u kojem 21. siječnja Modri u Maksimiru dočekuju Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 09:53