GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
DINAMOV AS ZA SN

‘Nevjerojatno, baš imam peh! I baš mi je žao što sam ozlijedio Marka, evo što se dogodilo...‘

Komnen Andrić odradio je u plavom dresu vrlo dobru jesen, ali proljetno razdoblje ne ide prema očekivanjima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. ožujak 2022. 14:50

Tko će se prvi od Dinamovih napadača probuditi, naravno, uz Mislava Oršića, tko će krenuti zabijati u nekakvom nizu i poboljšati Dinamovu efikasnost? Izgledalo je da bi to mogao biti Komnen Andrić, koji je jesenas, kad je dobio priliku, odlično krenuo. Nastavio je početkom proljeća, protiv Rijeke i Istre imao je tri asistencije, a onda je i on stao. Malo ozljeda i gubitak kontinuiteta, malo trenerove zamisli, malo situacije poput ove u Koprivnici, kad je Dinamu poništen regularan gol, a time i nova Andrićeva asistencija...

- Bitno je na kraju da smo mi u Koprivnici pobijedili. Moram reći da je bilo teško i zahtjevno, pogotovo zbog jako lošeg terena, vjerojatno najlošijeg u ligi. Za ono što ti u Maksimiru trebaju dva-tri dodira, tamo ti treba puno više, zato je važno da smo i to prebrodili. Zabili smo gol brzo, možda su nakon toga mnogi očekivali da će biti lakše, ali, završilo je dobro i možemo biti zadovoljni. Na ovu pauzu smo otišli kao lideri, iako nam je dosta igrača u reprezentacijama, ipak će nam ovih 10-12 dana dobro doći da se kvalitetno pripremimo za ono što slijedi - priča Andrić.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Podsjećamo ga da je Dinamu jesenas, također zbog zaleđa, poništen još jedan regularan gol, protiv Hrvatskog dragovoljca. Tada je on bio strijelac.

- Da, nevjerojatno, baš imam peh. Poništeni su mi gol i asistencija, ne znam kako i zašto, dobro je da smo u obje utakmice pobijedili. Iako, znate da mi napadači patimo na brojke, da su nam one jako važne. Svaki gol puno znači svakome od nas jer kad zabiješ onda ti često krene, zabijaš u seriji, ne izgleda dobro kad dugo nisi strijelac. Eto, Petković je zabio u Koprivnici, sigurno bi mu puno značio taj gol da je priznat. A i nama bi bilo lakše, možda bismo i uvjerljivije pobijedili, čitav bi dojam bio drugačiji. No, tri boda su tu, kažem, to je najvažnije u čitavoj priči.

No, ne može se pobjeći od činjenice da Dinamo zabija premalo golova s obzirom na kvalitetu i konkurenciju u napadu, a i s obzirom na očekivanja?

- Točno je da ne zabijamo puno, kao što su ljudi naviknuli, malo smo mi napadači tu zakazali. Zašto je tako? A ima više faktora, dosta je bilo i ozljeda, često je netko od nas izvan stroja, mijenja se momčad, nije lako uhvatiti kontinuitet i samopouzdanje. Na primjer, ja. Krenuo sam dobro, onda je došla ozljeda. Nije bila teška i dugotrajna, ali dovoljno je desetak dana da ispadneš iz ritma, izgubiš mjesto i moraš sve ispočetka. Bilo je i dosta utakmica, promjena, sve je to možda utjecalo na ukupan napadački učinak. No, siguran sam da će biti bolje do kraja sezone, da ćemo se i u ovoj stanci dodatno uštimati, uigrati i popraviti neke stvari. A ima i još jedna stvar, vrlo bitna. HNL je jaka liga, ove sezone je gotovo neusporediva s razdobljem kad sam ja došao, ma, to je nebo i zemlja, sad je HNL barem pet puta jači nego tad. I ni protiv nikog nije lako, ne možete nikome samo tako zabiti tri-četiri komada. Svi se protiv Dinama dodatno trude, daju maksimum, igraju čvrsto, svaka je utakmica teška borba.

U konačnici, do naslova se može i pobjedama od 1:0. Bi li on kao napadač potpisao takav rasplet?

- Još ako ja zabijem nekoliko golova, ha-ha... Dakako da bih potpisao, nogomet je momčadski sport i koliko god bismo mi svi htjeli biti najbolji i zabijati što više golova, najvažnije je da momčad pobjeđuje, da na terenu radimo ono što trener od nas traži. Ako bude svaki put kao u Koprivnici, nema problema, to znači da ćemo biti prvaci, a to i jest naš konačni cilj.

Sad je na sedam golova ove sezone u svim natjecanjima, je li zadao sam sebi neki osobni cilj, recimo, da dođe barem do dvoznamenkastog broja?

- Ma, naučio sam kroz karijeru i pogotovo otkad sam u Dinamu da ništa ne trebam planirati niti prognozirati. Kad god sam nešto očekivao ispalo je drugačije, ha-ha. Volio bih, naravno, dosegnuti barem deset golova jer znam da još nisam u Dinamu pokazao sve što mogu, ali u zadnje vrijeme mi asistencije idu bolje, nego golovi. Ne mogu odgovoriti niti očekujem li da ću nakon stanke više igrati, hoću li opet u kontinuitetu biti u prvioj postavi jer, kažem, ne treba ništa očekivati i ičemu se nadati. Moj je posao da na svakom treningu dajem maksimum, da iskoristim priliku na utakmici, a na treneru je odluka tko će igrati i kad.

Promijenio se tijekom sezone i sustav igre, Dinamov trener Željko Kopić prakticira igru s trojicom u zadnjoj liniji, a naprijed s dvojicom, često i trojicom napadača?

- Mijenjalo se to kroz sezonu, ali ne bih rekao da je to neki problem. Mi svi zato i jesmo igrači i Dinama jer smo dovoljno kvalitetni da se možemo prilagoditi i uigrati u svim novim situacijama i novim trenerovim idejama.

Do kraja prvenstva dinamovcima predstoji još devet utakmica, od toga četiri derbija. Hoće li presuditi ti dvoboji protiv najvećih rivala ili ipak one tzv. male utakmice?

- Moram još jednom ponoviti kako je HNL ove sezone sjajan i kako pada u vodu priča o tim, kako kažete, malim utakmicama. Ne postoje male utakmice, što se vidi iz brojih primjera. Vidite Rijeku, svi su rekli da će pobijediti otpisani Hrvatski dragovoljac, pa ona izgubi. Naravno, ove četiri momčadi na vrhu su razinu iznad ostalih, međutim, nigdje nema unaprijed upisanih bodova, svi igraju, svatko može zaustaviti favorite. Mi razmišljamo na taj način, svaka utakmica nosi tri boda i u svakoj moramo biti potpuno koncentrirani i fokusirani, bez obzira protiv koga igrali.

Ozlijedio sam Bulata, na treninzima nekad idemo jače nego na utakmicama

Inače, Andrić je neki dan na treningu ozlijedio Marka Bulata, koji će malo dulje pauzirati?
- Jesam, ja sam ga ozlijedio i žao mi je zbog toga, ali bilo je potpuno nenamjerno. Primio sam loptu okrenut golu, on mi je bio iza leđa i želio je izbiti loptu, baš u tom trenutku ja sam puknuo i stradala je njegova noga. Nažalost, to je isto sastavni dio nogometa, događaju se takve stvari, meni se dogodila slična stvar kad me na gotovo isti način ozlijedio Gvardiol.
To je samo znak da se i na treninzima ide žestoko.
- Uf, nekad na treninzima idemo jače nego na utakmicama!

ANDRIĆ ZA DINAMO

U PRVENSTVU

36 utakmica

11 pogodaka

U KUPU

5 utakmica

3 pogodaka

U EUROPI

6 utakmica

1 pogodak

UKUPNO

47 utakmica

15 pogodaka

1,5 milijuna eura vrijednost je Komnena Andrića na TM-u

26 godina ima radišni napadač rođen u Novom Pazaru

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 01:34