Josip Drmić je postigao gol za 3:1 Dinama protiv Bodo/Glimta

 MATIJA DJANJESIC Cropix
DRMIĆ EXPERIENCE

Nijemcima je bio jedan od najvećih promašaja u povijesti, Dinamu donio Ligu prvaka i ogroman novac

Švicarski napadač se odlično snašao u Hrvatskoj - prvo u Rijeci, a zatim u Dinamu.
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 12:26

Igrala se 117. minuta utakmice između Dinama i Bodo/Glimta. Navijači su se već spremali za jedanaesterce kada je Josip Drmić sjajno uposlio Mahira Emrelija. Vratar norveške momčadi Nikita Haikin je dobro reagirao, spriječio azerbajdžanskog nogometaša da postigne gol, ali se lopta odbila do Drmića. Ostalo je, kako se to kaže, povijest. Drmić je mirno čekao da mu se otvori prostor pored istrčalog vratara te poslao loptu u mrežu.

Iako je kasnije Petar Bočkaj postigao gol za konačnih 4:1, Drmićev pogodak je osigurao Dinamu ulazak u Ligu prvaka i veliku zaradu. Plasmanom u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu Modri će inkasirati odmah skoro 24 milijuna eura, što znači da će blagajnici u Maksimiru imati puno posla.

Taj posao sigurno nikome neće pasti teško, a Drmićev gol je izazvao i reakciju u uglednom njemačkom Bildu. On je o švicarskom nogometašu pisao u kontekstu njegovog svojedobnog boravka u Borussiji Mönchengladbach.

Drmić je karijeru počeo u Zürichu da bi 2013. za 3 milijuna eura prešao u Nürnberg. Tamo se zadržao godinu dana te otišao u Bayer za 6,8 milijuna da bi ga 2015. Borussia kupila za 10 milijuna eura. Ispostavilo se to, kažu u Bildu, jako loš posao za klub iz Mönchengladbacha.

"Čini se da mu je karijera opet u uzlaznoj putanji. Dinamo je osmi klub u njegovoj karijeri, a u njega je došao nakon što je u Rijeci u 55 utakmica postigao 32 gola. Dinamo je sada odveo u Ligu prvaka, a 2015. je prešao iz Leverkusena u Gladbach za deset milijuna eura - i postao jedan od najvećih promašaja u povijesti Borussije. Švicarac se borio sa stalnim problemima s koljenima te je postigao samo sedam golova u 43 utakmice u Bundesligi", piše Bild.

Nije se Drmić najbolje snašao ni u Norwichu, ali u hrvatskim klubovima igra odlično. Kako je ono napisao Ivan Gundulić - tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje!

Linker
27. travanj 2024 12:26