Maurizio Mariani

 GABRIELE MASOTTI Nurphoto Via Afp
TALIJAN SUDI MODRIMA

Nikada nije sudio hrvatskom klubu ili reprezentaciji, a sad će voditi utakmicu Dinama i West Hama

Na inozemnim se utakmicama ovaj sudac počeo pojavljivati tek od 2019. godine
Piše: HinaObjavljeno: 07. prosinac 2021. 19:09

U ne osobito pozitivnom ozračju nogometaši Dinama se pripremaju za posljednju utakmicu u skupini H Europske lige, za gostovanje kod West Hama u Londonu (četvrtak, 21 sat).

Tada će Dinamo saznati nastavlja li europsko proljeće u Europskoj ligi (drugo mjesto na ljestvici) ili će igrati Konferencijsku ligu (ukoliko završi treći u skupini H).

Za sigurno drugo mjesto Dinamu je dovoljan i bod u Londonu, a može ostati drugi i ako izgubi kod West Hama, ali pritom Genk ne smije pobijediti na domaćem terenu bečki Rapid.

Kako god, Dinamu i engleskom prvoligašu utakmicu će suditi 39-godišnji Talijan Maurizio Mariani koji u karijeri nikada nije sudio nekom hrvatskom klubu ili hrvatskoj reprezentaciji.

U talijanskim okvirima Mariani sudi već duže vrijeme, no na inozemnim se utakmicama počeo pojavljivati tek od 2019. godine.

U prvom međusobnom dvoboju, u Zagrebu, West Ham je s 2-0 bio bolji od Dinama, a West Ham je i u posljednjem nastupu ostvario veliku pobjedu. U najavi ogleda protiv Dinama pobijedio je u Premier ligi Chelsea s 3-2. Dinamo je ovo gostovanje najavio ispadanjem u domaćem Kupu (od Rijeke), a kasnije i porazom u derbi dvoboju protiv Hajduka (0-2).

Podsjetimo kako je West Ham siguran prvi u skupini H s 13 bodova. Dinamo ima sedam, Genk pet, a Rapid tri boda.

Linker
04. svibanj 2024 17:27