Julen Lopetegui

 PA WIRE VIA DPA/PA IMAGES/PROFIMEDIA Pa Wire Via Dpa/Pa Images/Profimedia
NAJVIŠI CILJEVI

Nikoga nisu razbili već ‘100 godina‘, ali najavljuju trofej: ‘Protiv Dinama krećemo po osvajanje Eurolige!‘

Napadač Seville Rafa Mir uvjeren u pozitivan rasplet dvoboja s hrvatskim prvakom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. veljača 2022. 16:23

Sevillu je ohrabrila pobjeda nad Elcheom jer niz od tri prethodne prvenstvene utakmice u kojima nije slavila već je generirao nervozu. Pogotovo kod trenera Julena Lopeteguija, koji je “španjolski Nenad Bjelica”, ne dopušta momčadi ništa manje nego da bude maksimalno “našpanana”. Klupski kroničari današnju Sevillu oslikavaju prvenstveno njegovim djelom, pogotovo zbog stanja na ljestvici La Lige, gdje jedini prijete Realu.

Ipak, iako je imala niz suparnika protiv kojih je bila favorit, kao što je i slučaj s Dinamom, činjenica da teško stvara šanse stavlja upitnike nad njezine domete. To je čvrsta ekipa koja malo prima, ali u dužoj seriji postiže tek gol-dva. S Osasunom je ostala na nuli, premda Ivan Rakitić nije zabio s bijele točke… Zadnji je put više od dva pogotka zabila 24. listopada 2021. godine igrajući doma s Levanteom 5:3. Osim toga, tri gola stavila je na konto samo još s Rayom Vallecanom 3:0 i Valencijom 3:1 od početka sezone do danas, a od tog ogleda s Levanteom u čak 22 utakmice nije otišla dalje od dva zabijena pogotka.

image

Rafa Mir

MIGUEL RIOPA Afp

Pitanje za trenera

To je pitanje za trenera, cijelu ekipu, a pogotovo za napadače. Jedna od središnjih špica Rafa Mir prekinula je svoj post drugim golom Elcheu (2:0)…

- Trudimo se, pokušavamo svih devedeset minuta, radimo i nastojimo dati najbolje što možemo. Teško zabijamo golove, ali to znači da morao još više raditi - klasičnu igračku ocjenu ponudio je Rafa Mir, koji vjeruje da će protiv Dinama izboriti još jednu pobjedu.

- Jako smo uzbuđeni zbog Europske lige. Znamo povijest koju Sevilla ima u njoj, idemo po pobjedu, ne samo protiv Dinama, nego u svim utakmicama. Potom ćemo vidjeti gdje ćemo doći.

Veće muke imaju s rivalima koji igraju agresivno i ne dopuštaju im lagan dolazak na dvadesetak metara od vrata. Treba ih držati što dalje jer znaju patiti kako bi kreirali priliku. Ako im se dozvoli da švrljaju oko kaznenog prostora, mogu biti vrlo opasni jer Martial, Papu Gomez, Munir i sada ozlijeđeni Ocampos i Corona sposobni su jedan na jedan “paliti vatru”. Dinamo im ne bio smio dopustiti da ga previše potisnu… Nikoga nisu razbili već “sto godina”, pa je na Modrima da ostanu na toj visini i ne dopuste da budu prvi koji će stradati.

Veliki entuzijazam

- Od četvrtka krećemo po osvajanje Europske lige. Ulazimo u nokaut-fazu s velikim entuzijazmom, moramo to dokazati - rekao je Munir o europskom ispitu, prvom nakon ispadanja iz Lige prvaka. Uloga marokanskog reprezentativca nije među glavnima, no dao je dobar doprinos u slamanju Elchea i mogli bismo ga vidjeti na teren i protiv hrvatskog prvaka. Barem u nekom dijelu susreta.

Znano je već da veznjak Joan Jordan zbog kartona neće igrati protiv Dinama, a Seville ima još ljudi na listi izostanaka jer Suso i Lamela su dugotrajni rekonvalescenti. Iako iz kluba nisu dali precizne podatke na koga će računati, a na koga neće, novinari barataju s tezom da Ocamposa i Coronu nećemo vidjeti na terenu. Prvi se ozlijedio na zagrijavanju za utakmicu s Osasunom, a drugi tijekom ogleda s Elcheom, dok bi se Jesus Navas mogao vratiti nakon tri mjeseca. Trener Julen Lopetegui načelno će, pretpostavka je, ponuditi najjaču ili jaku postavu, ali koja će to točno biti imena veliko je pitanje.

Linker
28. travanj 2024 07:08