AFP
ROKO ŠIMIĆ ZA SN

‘Nisam mogao zaspati cijelu noć! Igrao sam u Ligi prvaka, protiv kluba za kojeg navijam, na mome Maksimiru!‘

Mladi HR reprezentativac zaigrao je za RB Salzburg u završnici zagrebačkog dvoboja protiv Dinama
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. listopad 2022. 06:07

Nogometaši red Bull Salzburga prespavali su nakon utakmice u Zagrebu i u srijedu prije podne posebnim su se zrakoplovom vratili u Austriju. Po dolasku u Salzburg, trener Matthias Jaissle odmah je odveo svoju momčad na trening, a nakon vježbanja javio nam se napadač austrijskog prvaka, Roko Šimić:

- Iako sam ušao tek u 86. minuti umjesto Šeška, ta je mala minutaža za mene bila golema! Igrao sam u Ligi prvaka, nastupio sam protiv kluba za kojeg navijam i nisam mogao zaspati cijelu noć! Bio sam presretan, držalo me uzbuđenje, opet sam, drugi put, igrao na svom Maksimiru, na kojem su moj otac Dario i stric Josip, u Dinamovom dresu, napravili velike stvari. Pa iako nikad nisam odjenuo plavi dres, taj će klub uvijek biti moj, uvijek će mi biti u srcu - rekao nam je Šimić, koji je u Maksimiru, kao klinac, počeo igrati nogomet, ali onda je neki pametnjaković u Dinamovoj školi procijenio da dijete od osam godina baš i nema neku perspektivu...

A sudbina je potom htjela da je svoj seniorski debi Roko imao baš na Maksimiru! U majici Lokomotive, bilo je to 16. kolovoza 2020. godine, Dinamo je pobijedio 6:0, Roko je tada imao 16 godina i 11 mjeseci, igrao je 65 minuta.

- Nikad neću zaboraviti taj debi, kao ni ovu utakmicu. Prije nego me uveo u igru, trener Jaissle mi je rekao da je ovo moja utakmica i da vjeruje da ću zabiti gol u tih nekoliko minuta! I upozorio me, naravno, da moram odraditi svoj obrambeni dio zadaće. Nisam postigao pogodak, ipak je bilo premalo vremena, ali moram biti zadovoljan. Mlad sam, vrijeme je preda mnom, vjerujem da ću dobivati i veću minutažu.

Kakvi su bili komentari vaših suigrača na klupi tijekom utakmice?

- Kad smo rano poveli, pomislili smo da ćemo lagano pobijediti! Ne, nismo podcijenili Dinamo, nego smo se nadali da ćemo poslije vodstva odvesti utakmicu na svoj mlin. No, kako se utakmica razvijala, Dinamo je preuzeo inicijativu i nije nam dao "disati" u prvom poluvremenu! Pojavila se i nervoza, posebno kad je Dinamo izjednačio na kraju prvog dijela dvoboja.

Što vam je trener rekao u poluvremenu?

- Ušao je u svlačionicu i viknuo: "Dečki, nema predaje! Znam da je ovo teška utakmica, nije vam lako, suparnik je dobar i jak, ali odradili ste pakleni posao u ovih 45 minuta! Idemo sad pokazati što možemo, idemo ih napasti i odigrati onako kako znamo". Tako je na kraju i bilo, posljednjih je pola sata pripalo nama, iako smo zadrhtali kad je Bočkaj u sudačkoj nadoknadi pogodio gredu! Ali, i Sučić je nešto ranije uzdrmao njihovu gredu, mogli smo i mi i oni zabiti još neki gol. Bila je to, kad se sve zbroji, predobra i ravnopravna utakmica, a remi je pravedan rezultat.

U skupini je gužva dva kola prije kraja, tko će prezimiti u Europi?

- Vjerujem da će moj klub dočekati proljeće! Imamo velike šanse za prolaz, pokazali smo u ove četiri utakmice da smo kompaktna momčad, te da možemo igrati protiv svakoga. Naravno, želim i Dinamu svu sreću, bilo bi sjajno kad bi Plavi također prezimili. Osobno, vjerujem da Dinamo to može, osjetili smo njihovu kvalitetu u ove dvije međusobne utakmice - kaže Šimić.

Linker
13. travanj 2024 10:01