CHRISTOF STACHE Afp
DOZNAJEMO

Ništa od dolaska reprezentativca na Maksimir, odbio je Dinamo, a veliku ulogu u svemu ima i - Bruno Petković

Prema svemu sudeći, Beljo će ostati u inozemstvu gdje će pokušati ponovno pronaći formu
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 10:28

Nakon podosta medijskih špekulacija o potencijalnom dolasku, Dion Drena Beljo naposljetku ne dolazi u Dinamo. Dinamo je htio dovesti Belju, no na kraju je odluka njega i njegovog tima bila da ne žele doći na Maksimir.

Dinamo je napravio sve da probaju dovesti Belju u svoje redove; trener Sergej Jakirović mu je dao do znanja da ga želi u momčadi. Stvar između dva kluba bi se brzo dogovorila, ali Beljo taj koji je dao konačan odgovor - ne.

S obzirom na to da i dalje nije poznata sudbina Brune Petkovića u Maksimiru, Beljo zapravo i nije mogao dobiti ono najvažnije u ovom trenutku karijere - jamstvo da će igrati. Nešto što mu je u 23. godini možda i presudno ako želi napredovati u karijeri.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Može se, primjerice, i dalje dogoditi da Petković na kraju napusti Maksimir, međutim Beljo nije htio riskirati. Sve dok je Petković u Dinamu, on će sigurno biti prvi napadač, a Beljo se ne želi kockati s minutažom. Njegova karijera se nalazi na prekretnici i potrebne su mu minute i golovi kako bi konkurirao za mjesto u reprezentaciji. Još jedna sezona bez prave minutaže bila bi pogubna.

Uostalom, Modri imaju još dva napadača, Sandra Kulenovića i Frana Brodića, koji će sigurno također dobivati minute, jer su to zaslužili igrama u prošloj sezoni, a, konačno, radi se o kvalitetnim igračima. A Belji treba minutaža jer u Dinamo želi doći igrati, što više igrati, zapravo, želi doći kao prvi napadač.

Tako neće biti ništa od povratka bivšeg napadača Osijeka u HNL. Prema svemu sudeći, Beljo će ostati u inozemstvu gdje će pokušati ponovno pronaći formu zbog koje je i došao do Bundeslige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. srpanj 2024 11:31