Martin Baturina

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
STVOREN ZA ‘DESETKU‘

Nisu bili u prvom planu, a najveći su dobitak Dinama! Martin ima bogomdani talent, kreaciju, preciznost..

Čačić je u Koprivnici dobio i osporavanog Bočkaja. Bio je ‘Pero bombardero‘ dobar, agresivan...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2022. 13:18

Kako je lijepo bilo gledati novu Dinamovu ‘desetku‘ Martina Baturinu u Koprivnici. Kad su Modri šokantno primili pogodak na samom startu utakmice, Martin je brzo poravnao, lažnjak s lijevom nogom, egzekucija s desnom, brzo je zgazio početni stres Čačičeve momčadi, uništio nervozu. Kasnije je često pokazivao svoj bogodani talent, ima sve što treba za ‘desetku‘, kreaciju, maštovitost, točnu pas igru, ideju...

Bio je jedan od najboljih igrača Modrih. Definitivno budući plavi as, ne bi tu smjelo biti dvojbe. Konačno, trener Čačić nam je u ekskluzivnom razgovoru za SN kazao; ‘pa nisam Baturini uzalud dao desetku‘. Bogme i nije, Martin zaslužuje taj broj.

Isto tako je lijepo bilo gledati Luku Menala. Brz poput munje, stalno je probijao bok, centrirao Oršiću za pogodak, pogodio je gredu, imao još jednu dobru priliku, također je bio jedan od najboljih. Donio je Menalo i pobjedu Modrima protiv Lokomotive u prvoj minuti sudačke nadoknade, bosansko-hercegovački reprezentativac se definitivno nametnuo Čačiću na startu sezone, ali bio je odličan i u završnici prošle. Više ga se sigurno ne može gledati kao rezervu, nego kao legitimnog kandidata za udarnu momčad.

image

Luka Menalo

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Iako nisu figurirali za prvi plan kad je udarna momčad u pitanju, Baturina i Menalo svakako su najveći dobitak Dinama na startu sezone. Sad je naravno na Čačiću da tim dečkima ponudi adekvatnu minutažu. Imaju Modri naporan ritam, puno utakmica, pa ne vidimo razloga da tako i ne bude. Pa čak i da nema tolikog broja ogleda, Baturina i Menalo su dečki, koji po svemu što su pokazali do sada, zaslužuju svoje minute.

Inače, Čačić je u Koprivnici dobio i osporavanog Petra Bočkaja. Bio je ‘Pero bombardero‘ dobar, agresivan, prema naprijed itekako primjetan, njegovi precizni ubačaji i proigravanja su upadali u oči. Šteta što nije zabio pogodak iz krasne akcije koju je počeo, ali vratar Sušak je zaista kod njegovog udarca ljevicom reagirao briljantno. Imao je doduše nekih defenzivnih propusta, ali ukupno, Bočkaj se vraća, što je jako dobra vijest za Čačića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:49