Pieros Sotiriou (lijevo)

 Nikolay Doychinov/Afp/Profimedia
NASTAVLJAJU S RASPRODAJOM

Nova sjajna vijest za Dinamo! Ludogorec dva dana uoči utakmice prodao najboljeg strijelca na Daleki Istok

Bugare čeka veliki dvoboj u Ligi prvaka s hrvatskim prvakom, ali uoči njega su prodali važnog igrača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. srpanj 2022. 17:00

Iako ga čekaju dvoboji s Dinamom u 3. kolu kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka, u bugarskom Ludogorecu nastavlja se nogometna tržnica koja je započela povratkom Iquinia Marina u rodnu mu Španjolsku.

Nakon njega transferiran je Alex Santana koji se također vratio kući, u Brazil, te je predstavljen kao novi igrač Atletico Paranaensea.

I dok je Marin u Albacete otišao bez odštete, prodaja Santane će prihodovnu stranu proračuna bugarskog prvaka ispuniti s dva i pol milijuna eura.

Međutim, to nije sve. U nedjelju je na svjetlo dana izašla informacija o odlasku napadača Pierosa Sotirioua, koji je postao novi član japanskog prvoligaša Sanfreche Hiroshima. Kako piše bugarski portal 24 sata, Ludogorec je odbio prvu ponudu koja je stigla iz zemlje izlazećeg sunca, no poboljšana je verzija prihvaćena. Odšteta iznosi milijun i pol eura plus bonusi, a ciparski je reprezentativac potpisao ugovor na dvije i pol godine te će zarađivati 900.000 eura po sezoni.

Odlazak 30-godišnjeg Sotirioua je zapravo odlična vijest za Dinamo, svega par dana uoči europskog dvoboja bugarski je klub ostao bez još jednog važnog člana udarne postave. Riječ je o napadaču koji je u 42 nastupa u svim natjecanjima prošle sezone postigao 23 pogotka uz šest asistencija. Odlično je krenuo i ovog ljeta, imao je gol i asistenciju u prva dva kola bugarskog prvenstva, dok je u četiri nastupa u pretkolima Lige prvaka postigao tri od Ludogorecovih sedam pogodaka.

"Ludogorec je opet favorit za naslov prvaka u Bugarskoj. Da, sad prodaju neke od svojih najboljih igrača, ali to nije ništa čudno. Znate, kad vam netko daje novac, treba ga uzeti. Godinama su strani igrači ostajali u Razgradu dvije ili tri godine i onda odlazili bez odštete. One koji su sad otišli zamijenit će drugi dobri nogometaši", komentirao je Venceslav Stefanov, trener Slavije iz Sofije.

Linker
17. travanj 2024 16:30