Bogdan Mihajličenko

 BORIS KOVACEV Cropix
VRAĆA SE I RISTOVSKI

Novi dinamovac dobio je i poziv u reprezentaciju, ali trenutno je za njega Mauro Perković - Roberto Carlos

Prvak je pobijedio Istru 1961 i kupio mir u reprezentativnoj stanci, a neki igrači vratili su se na scenu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2023. 12:19

Dinamo je pobijedio Istru 1961 i kupio mir u reprezentativnoj stanci. Nakon dva uzastopna poraza od Hajduka i Ballkanija, Modrima je trijumf bio potreban kao žednom vode.

Nije bilo potrebe za euforijom, naravno da skromni dečki iz Pule nisu mjerilo, ali vidjelo se da je Sergej Jakirović nakon utakmice bio zadovoljan čovjek. Kazao je da su njegovi dečki odradili na terenu upravo ono što su se dogovorili u svlačionici. I nakon svih tih teških udaraca koje je primao Dinamo, nakon krošea, aperkata i direkata, maksimirsko društvo je ostalo na nogama. U HNL-u s utakmicom manje zaostaje tri boda za Rijekom, dva za Hajdukom, dakle, sve je to nadohvat ruke, nema panike, nema depresije. Imamo osjećaj da nakon svega što je Dinamo prošao ove sezone može biti samo bolje. Dobro, Europa je ostala daleko kad se govori o Ligi prvaka ili Europskoj ligi, no negdje se u svim ovim turbulentnim vremenima moralo tresnuti o zemlju, kako kaže refren jedne pjesme “sve ti nebo vrati, dobro vidi sve”.

image

Mauro Perković

RONALD GORSIC Cropix

Ogled s Istrom bio je značajan po još jednoj činjenici. Sergej Jakirović je, iako je nakon utakmice bio suzdržan na tu temu, izgleda prelomio i vidio tko je u ovom trenutku za Dinamo, a tko ne. U momčadi nije bilo Ukrajinca Bogdana Mihajličenka i Boška Šutala, igrača koji su zaista bili sinonim za pogreške u posljednjim utakmicama. Za lijevog bočnog smo mogli pretpostaviti da će biti gurnut niz stepenice jer je zaista nudio igre koje nisu bile dostojne Dinama. Možda je on i dobar igrač, uostalom, na opće iznenađenje, pozvan je u ukrajinsku reprezentaciju za njihovu novu akciju, ali dosad, na temelju onoga što je nudio u plavom dresu, ostaje veliko pitanje zašto ga izbornik Sergij Rebrov zove. Na njegovom mjestu je protiv Istre igrao Mauro Perković, prema onome što smo vidjeli za Mihajličenka je - Roberto Carlos! I zaslužuje nove prilike.

sdvsdvsdv

Kad se radi o Bošku Šutalu, dobili smo informaciju da se požalio na ozljedu lista, što je točno. Međutim, neki drugi izvori nam kažu da ga je Jakirović zapravo želio sačuvati, poštedjeti... Mudar je trener Dinama, nakon svih silnih pogrešaka znao je da ne smije dozvoliti da Šutalo potpuno potone, on se mora i igrački, ali prije svega, psihološki oporaviti. Nije Šutalo zaboravio igrati nogomet, jednostavno, sve te nesreće koje su ga snašle ne dozvoljavaju mu da kompletnu utakmicu odigra maksimalno koncentriran, stalno mu se događaju tragikomični kiksevi.

Međutim, s druge strane, dobio je trener saznanje da može računati na Maximea Bernauera, Francuza kojeg jako vole svi dečki u svlačionici, njegove dionice su jako porasle nakon nedjeljne utakmice. Kad je u pitanju Bernabeu, kako ga zovu suigrači, onda ima još zanimljivosti.

sdvsdvvsd

Recimo, već je naučio 200-300 hrvatskih riječi, trudi se što prije uspostaviti najbolju moguću komunikaciju, to jako cijene svi u Maksimiru. Kad smo već kod stopera, nakon reprezentativne stanke vraća se i Stefan Ristovski, tako da Modri neće imati problema na stoperskim pozicijama.

Zanimljivo će biti i kad se radi o vratarima. Jakirović je protiv Istre preselio Ivana Nevistića na klupu, a u prvi plan je gurnuo Danijela Zagorca, koji je izgledao kao da nije dugo bio pričuva. Zagorac je djelovao sigurno, imao je jednu sjajnu obranu. Trener je rekao da Nevistić ostaje prvi vratar, ali baš nam nas zanima tko će braniti u Gorici nakon reprezentativne stanke.

Vjerojatno sad nema smisla Zagorca nakon fine partije protiv Istre micati s gola. A onda će možda protiv Viktorije iz Plzena u Konferencijskoj ligi opet braniti Nevistić...

DINAMO NAKON STANKE

HRVATSKA LIGA

(21/10/23.)

Gorica - Dinamo

KONFERENCIJSKA LIGA

(26/10/23.)

Dinamo - Viktoria Plzen

HRVATSKA LIGA

(29/10/23.)

Dinamo - Lokomotiva

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 15:15