Takuro Kaneko (lijevo)

 Yohei Osada/Aflo/Profimedia
KRAJ NEIZVJESNOSTI

Novi napadač u nedjelju potpisuje za Dinamo. Bišćan i Šimić složni da im treba baš taj tip igrača

Modri će isplatiti 400 tisuća eura s mogućnošću otkupa ugovora za 1,3 milijuna
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2023. 15:23

Japanac Takuro Kaneko (25) u Maksimir bi trebao stići u nedjelju, obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor s Dinamom. Stiže na jednogodišnju posudbu za koju će modri klub platiti 400 tisuća eura, s mogućnošću otkupa ugovora za 1,3 milijuna eura. Kanekov klub Hokkaido Consadole Sapporo prihvatio je ponudu, igrač je odmah bio ‘za‘, tako da i nije bilo problema kad se radi o transferu.

Nije, naravno, drugi Japanac nakon Kazua Miure pao s neba u Maksimir. Iz Dinama su se najviše o njegovim kvalitetama raspitivali kod Mihajla Petrovića, njegovog trenera u Sapporou, bivšeg igrača zg-kluba. Petrović (65) je iskusan trener, iznimno cijenjen. prije nego što je otišao u Japan, radio je u Sloveniji (Primorje, Domžale, Olimpija, Dravograd), Austriji (Sturm, Kärnten)...

image
Kenichiro Ogane/Aflo/Profimedia

On je o kvalitetama nove plave akvizicije imao samo riječi pohvale, koje su se nadovezale na ono što su u plavom domu već i prije znali o Takuru, nakon što im je preporučen. Igor Bišćan i Dario Šimić podrobni su analizirali desnokrilnog napadača i zaključili da im je baš takav tip igrača potreban.

Naravno, svoje viđenje dao je i Mihael Mikić, asistent Damira Krznara u Mariboru, čovjek koji apsolutno zna sve o tamošnjem nogometu, jer je u zemlji izlazećeg sunca proveo veliki dio karijere. Mika je također kazao sve najbolje o nogometašu koji bi na temelju onoga što smo saznali, zaista mogao biti pojačanje, a ne samo prinova. S nestrpljenjem se čeka njegov dolazak u plavu svlačionicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 17:39