DANIEL CHESTERTON/PHC IMAGES/PROFIMEDIA Daniel Chesterton/Phc Images/Profimedia
STIGAO LIJEČNIČKI NALAZ

Novi težak udarac za Dinamo! Zvijezdu čeka duga pauza, pod velikim upitnikom i transfer, play-off...

Dinamov reprezentativac zadobio je rupturu mišića i propustit će velik broj utakmica na startu sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. srpanj 2022. 18:34

Kažu da jedna nesreća nikad ne dolazi sama. Dovede na vrata uvijek još nekoliko svojih "pajdašica". Tako se Dinamu osim loše igre i rezultata sa Škupijem dogodilo da su se ozlijedila dva stopera, Josip Šutalo i Theophile. S obzirom na to da Boško Šutalo još nije spreman, Čačić je ostao samo na trojici stopera, Dini Periću, Rasmusu Lauritsenu i Emiru Dilaveru kojeg mora povući iz one skupine TNT. S tim da se mora nadati da Dilaver nije uvrijeđen što ga je gurnuo niz stepenice. Vjerujemo ipak da s time ipak neće biti problema, jer je Emir prije svega veliki profesionalac i pošten momak, kako se ono kaže, pravi karakter.

Danas poslijepodne dijagnostičke pretrage obavili su Josip Šutalo i Kevin Theophile-Catherine. Nije dobro, Šutalo je zadobio je parcijalnu rupturu mišića, što znači da ga na terenu neće biti najmanje mjesec dana. Malo je bolje nego što se to predviđalo odmah nakon utakmice, kad se špekuliralo sa šest tjedana stanke. Ali Šutalo će sigurno propustiti utakmice sa Slavenom Belupom, Istrom 1961, Varaždinom, derbije s Hajdukom i Osijekom u HNL-u, a kad je Europa u pitanju, uzvrat sa Škupijem, obje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka ili Europske lige, kao i obje utakmice playoffa nekog od tri europska natjecanja. Istina, druge utakmice play-offa Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige igraju se 23. 24. i 25. kolovoza, ali je teško vjerovati da će nakon stanke od mjesec dana biti spreman odmah ući u vatru.

Šutalo je odmah danas krenuo s terapijama. No, ima tu još jedan problem kad se radi o Josipu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Naime, on je bio ogromni izglednik za bogati ljetni transfer, špekuliralo se da bi mogao otići za cifru od najmanje 15 milijuna eura. Za njega postoji ogroman broj upita, ali sada je pitanje hoće li se ti upiti pretvoriti u službene ponude, jer je teško vjerovati da će netko kupovati ozlijeđenog igrača s parcijalnom rupturom mišića. Ili čovjeka koji se oporavlja od ozljede.

Tako ozljeda Josipa Šutala, mladića koji je napravio ogroman "boom", postao hrvatski reprezentativac, savršeno odigrao utakmice protiv Danske i Francuske, te najavio svoju kandidaturu za Katar postaje veliki problem. Veliki hendikep za Modre i kad se radi o igračkom doprinosu, ali i kad se radi o mogućoj prodaji i velikoj zaradi.

Kad se radi o Theophileu, on je zaradio istegnuće zadnje lože. Također je odmah krenuo na terapiju, konačno stanje vidjet će se za nekoliko dana. Uglavnom, francuski stoper sigurno će propustiti utakmicu sa Slavenom Belupom, dok bi možda mogao zaigrati u uzvratu sa Škupijem, iako je teško vjerovati da će ga se forsirati u Skoplju kako ne bi obnovio ozljedu.

Čačićevi startni stoperski tandemi

24. 4. Gorica - Dinamo 0:1 (J. Šutalo - Lauritsen)

1. 5. Lokomotiva - Dinamo 1:1 (Lauritsen - Theophile)

8. 5. Dinamo - Osijek 3:0 (J. Šutalo - Lauritsen)

15. 5. Šibenik - Dinamo 0:2 (J. Šutalo - Lauritsen)

21. 5. Dinamo - Hajduk 3:1 (J. Šutalo - Lauritsen)

9. 7. Dinamo - Hajduk 0:0, 4:1-11m (Lauritsen - Perić)

15. 7. Dinamo - Lokomotiva 3:2 (J. Šutalo - Theophile)

19. 7. Dinamo - Škupi 2:2 (J. Šutalo - Perić)

Linker
20. srpanj 2022 18:46