RONALD GORISC/CROPIX
POKLON ZA ROĐENDAN

Novi ugovor za ponajvećeg dobitnika sezone: ‘Ako popravi jednu stvar, bit će najviša svjetska razina!‘

Dinamo je još jednom dokazao da ga cijeni. Trener tvrdi da je apsolutno kapacitet za Vatrene
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. ožujak 2022. 14:27

U ponedjeljak je Josip Šutalo napunio 22 godine, a u srijedu je na poklon dobio novi ugovor u Dinamu! Mladi branič Josip Šutalo produljio je s Modrima, iz Maksimira nisu službeno rekli na koji rok (ne znamo zašto je to tajna), ali svakako je dokaz da ga u Dinamu cijene i da s njim ozbiljno računaju.

Šutalo je rođen 28. veljače 2000. u Čapljini, a pod paskom maksimirskih trenera unutar klupske akademije nalazi se od svoje 14. godine kad je u ljeto 2014. došao iz Neretve iz Metkovića.

Pisali smo već više puta da je Šutalo jedan od najvećih dobitnika Dinamove sezone, zablistao je još u drugom kolu protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj. Prvo je proigrao Lovru Majera za 1:0, a onda je i zabio za 2:0 u pobjedi 4:0. Ove je sezone igrao i desnoga beka i desnog stopera, a u formaciji koju prakticira Željko Kopić Šutalo je trenutno središnji branič.

- Rekao sam i njemu i Bartolu Franjiću i obojica to znaju; ako uspiju popraviti duel u zraku, bit će stoperi najviše svjetske razine. Oni su kapacitet za reprezentaciju, a na njima je da to i opravdaju. Uvijek se može dogoditi lošija utakmica, ali stabilni su u glavi, odlično rade i imaju sjajan pristup prema klubu i dresu - rekao je nakon utakmice protiv Seville Željko Kopić o Šutalu i Franjiću.

Utakmicu u Osijeku Šutalo neće pamtiti po dobrome, bio je (su)krivac za Manceov pobjednički gol, međutim odigrao je prije toga odličnu partiju i to je ono što su u Maksimiru odlučili honorirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:03