SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
MODRI GA IPAK KUPUJU

Novo Dinamovo pojačanje? Dio je zlatne kategorije, o njemu se govori samo biranim riječima...

Jedan od najvećih talenata svoje zemlje trebao bi pojačati Dinamo. Pitanje je samo - kada točno
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. siječanj 2023. 10:10

Kako smo doznali u Maksimiru, Dinamo će ipak kupiti Bećira Omeragića, srednjeg braniča Züricha, rođenog u Ženevi, u petak je proslavio 20. rođendan. O njemu je u četvrtak u Mostaru govorio i Zdravko Mamić, ugovor Omeragiću istječe na ljeto i postoje dvije solucije dolaska ovoga igrača, koji je za Švicarsku odigrao četiri utakmice, debitirao je kod izbornika Vladimira Petkovića u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske 7. listopada 2020., bilo je 2:1 za našu selekciju.

Prva je opcija da Omeragić odmah preseli u Dinamo, a druga je, pak, inačica da ga Dinamo sad "zakapari" i ostavi u Zürichu do ljeta. Ovih će se dana odlučivati o tome, no sigurno je da Plavima treba srednji branič. Nakon odlaska Dilavera, naime, u svlačionici su još petorica, no samo su trojica zdravi – Josip Šutalo, Perić i Theophile, a od ozljeda se oporavljaju Boško Šutalo i Lauritsen.

Kad je ljetos bio spomenut Omeragićev dolazak, govorilo se da bi odšteta bila oko 700.000 eura, plus 10 posto od budućeg transfera. Nadalje, posrednička je naknada njegovim zastupnicima trebala iznositi 1,6 milijuna eura, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje, a u taj su iznos uključena i sva možebitna buduća davanja Zürichu. Omeragićeva godišnja bruto plaća, po tom dogovoru, trebala je biti 650.000 eura, a u Dinamu kažu da će sad za dvostruko manji novac kupiti nadarenog igrača, kojeg je Transfermarkt procijenio na šest milijuna eura...

image

Bećir Omeragić

SPP-JP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U Švicarskoj o Omeragiću imaju izvrsno mišljenje, smatraju da je jedan od najvećih talenata. Tako je jedan portal prošle godine podijelio mlade švicarske igrače u tri kategorije – "zlatnu" (napravili su profesionalni iskorak i dokazali potencijal), "srebrnu" (probijaju se i dokazuju nadarenost) i "brončanu" (naslućuje se potencijal, ali tek slijedi dokazivanje).

Omeragić je svrstan među "zlatne" talente i o njemu je bilo napisano:

"Ovaj je srednji branič, visok 187 cm, došao u Zürich 2018. iz podmlatka Servettea. Impresionira brzim reakcijama, dominantan je u zraku, jaka mu je strana i uloga u izgradnji igre, voli imati loptu u nogama. Sposoban je uputiti duge, milimetarski točne dijagonalne lopte svojim napadačima iza leđa suparničke obrane, a zna i tehnički elegantnim solo akcijama iznijeti loptu sa svog dijela travnjaka. U rezultatski nestabilnom Zürichu, jedina je konstanta razvoj Omeragićeve iznimne nadarenosti"...

Istaknimo i da je Omeragić počeo igrati kao krilni napadač, a onda je, u juniorima, postavljen u sredinu obrane. Imao je dosta problema s ozljedama (lom noge, koljeno, istegnuće mišića, potres mozga...), no sad je zdrav i bude li doveden u Dinamo, trebao bi biti pojačanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:33