RONALD GORSIC Cropix
NAPOKON

Novo lice maksimirskog stadiona: Sprema se velika promjena o kojoj se priča već godinu dana

Brojne promjene na zdanju nogometnog prvaka Hrvatske iz prošle sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 22:23

Čekamo sad novi maksimirski travnjak, kažu da će biti sjajan. Jedan od najboljih. I svakako je to odličan potez maksimirskog kluba. Vidjeli ste uostalom u kakvom je stanju bio teren nakon pripremnih utakmica protiv Šahtara i Vardara. Izgledao je zaista loše, kad dođete na Maksimir ne očekujete takvo izdanje terena. Niti aktualni prvak i najbolja hrvatska momčad ne zaslužuje igrati na takvoj podlozi.

Međutim nije to bila neka velika novost, neko veliko iznenađenje. Teren je već godinu dana bio tema u klubu, pripremala se njegova promjena. U zadnje vrijeme oborine i vremenski uvjeti nisu nudili mogućnost promjene, pa se donijela odluka da se u posao krene da nakon utakmice s Istre 1961 da se ide u potpunu promjenu travnjaka. Dinamo naravno želi samo najbolje, pa teren dolazi iz Italije, koriste ga Marseille, Lyon, koristi se na San Siru, Leipzig Areni... Najveći hrvatski stručnjak za tu problematiku Miljenko Sakoman jako je zadovoljan s terenom što dolazi, što će se najvažnije utakmice Modrih ove sezone igrati na “novom tepihu”.

Dao je svoje

U slučaju da će temperature biti visoke, što je zapravo normalno u ovom ljetnom razdoblju, radovi će se odvijati preko noći. Utakmica s Istrom u petak bila je zadnja na travnjaku koji je otišao u povijest, ali je svjedočio velikim uspjesima zagrebačkog kluba. Dao je svoje, sad je na redu novi, u Maksimiru svi vjeruju da će upravo taj novi biti svjedok još većih uspjeha, da će se na njemu ove sezone igrati Liga prvaka. Ako ne baš ona, onda sigurno Europska liga.

Ima još novosti koje nisu isključivo vezani za svlačionicu. Utakmica s Istrom označila je i kraj ručnih čitača na ulazu na stadion. Od trećeg kola i utakmice s Šibenikom, dolaze novi. Sve se kao što vidite, modernizira u plavom domu. Radi se i na tribini Zapad gore, na samoj tribini i na ugostiteljskim objektima. I nema brige, ne radi se to na zapadnoj tribini zato što u klubu misle da će dugo ostati u Maksimiru. Dapače, drže da će se selidba brzo dogoditi, selidba na novi stadion u Kranjčevićevoj koji je u planu. Valjda će se plan pretvoriti u stvarnost, da neće ostati samo sanak pusti. Eto i mi koji smo bili jako skeptični kad se radi o izgradnji bilo kakve nogometne infrastrukture u Zagrebu, vjerujemo da će se stadion u Ulici pjesnika izgraditi. Ipak, ne žele u plavom klubu da do tada navijači pate, žele da imaju komoditet. Promijenila se momčad, bit će još promjena, ali mijenja se i infrastrukturalna priča.

Program vjernosti

Polako se krenulo i s onom opcijom da se vlasnici godišnjih ulaznica mogu javiti da neće doći na utakmicu i tako omogućiti nekome drugome da dođe na Dinamov ogled. Želi se u Maksimiru da navijači dolaze zbog Dinama, a ne zbog protivnika na utakmicu. Od ove sezone će se pratiti i javljanje da se ne dolazi, ali će se pratiti i prisutnost na utakmicama. Svatko tko je sada vlasnik godišnje ulaznice morat će imati 85 posto javljanja da ne dolaze ili dolazaka na utakmicu, od toga 65 posto dolaznosti kako bi sami sebi omogućili prvokup za iduću sezonu. Taj prag nije tu da se nekoga kažnjava. To je napravljeno da oni koji dolaze imaju miran san.

Također i da oni koji dolaze s pojedinačnim ulaznicama mogu doći do toga da iduću sezonu mogu doći do kupnje godišnjih jer će i oni moći pratiti svoju dolaznost. Uskoro će biti zgotovljen i “program vjernosti”. Trenutačno još nije zbog tehničkih poteškoća, ali vrlo brzo će se predstaviti pa će tako navijači moći skupljati bodove i dobivati na temelju toga određene bodove. Nakon utakmice s Istrom trebaju sačuvati ulaznice koje su skenirane na ulazu kako bi se mogli staviti u sustav i time ostvariti i prve bodove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. kolovoz 2024 22:24