AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
REANIMIRALI GA SAT VREMENA

Novo svjedočenje baca drugo svjetlo na slučaj: ‘Izvana nije bilo ozljeda osim modrica, ali bio je sav krvav‘

Javio se i brat: ‘Nazvao me i rekao da je teško ozlijeđen, a da nije znao kako se to dogodilo‘
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2023. 18:29

Pojavila su se nova potresna svjedočenja u grčkim medijima u vezi smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a nakon nereda zagrebačkih i grčkih navijača u Ateni. Između ostalog, radi se o liječniku koji je reanimirao Michalisa Katsourisa i koji je još uvijek u šoku jer je nesretni mladić izdahnuo na njegovim rukama.

- Oko 23:45 stigla je osoba, muškarac, privatnim sanitetskim vozilom. Ta osoba nije imala puls, nije disala i imala je proširene zjenice. Muškarac je odmah primljen na hitnu medicinsku pomoć gdje smo nastavili reanimaciju u trajanju od jednog sata, ali ga nismo uspjeli vratiti u život. Izvana nije bilo vidljivih ozljeda, osim brojnih modrica na lijevoj strani tijela, ali je bio krvav po cijelom tijelu.

Javio se i brat preminulog Katsourisa:

- U četiri ujutro nazvao me bratić i rekao da je moj brat Michalis teško ozlijeđen, a da nije znao kako se to dogodilo. Nakon nekoliko minuta ponovno me nazvao i rekao da je nažalost umro. Bio sam izvan Atene pa sam došao u bolnicu tek u 8 ujutro.

Grci su prenijeli i izjavu jednog od očevidaca:

- Oko 21.50 izašao sam ispred stadiona AEK-a u Novoj Filadelfiji popiti pivo. U 23.00 dok sam sjedio blizu stadiona odjednom sam čuo petardu i vidio oko 200 ljudi u crnoj odjeći kako trče prema meni. Tada me je jedan od njih udario bocom po glavi, a onda me nekoliko njih počelo udarati šakama. Čim su se udaljili, otišao sam u bolnicu. Liječnici su mi rekli da ostanem 72 sata jer sam imao hematom na glavi.

Podsjetimo, navijač AEK-a je poginuo i još osam osoba je ozlijeđeno u žestokim sukobima grčkih i hrvatskih navijača u Ateni u noći s ponedjeljka na utorak. Policija je uhitila 98 navijača Dinama koje će u petak početi saslušavati grčki istražitelji.

Linker
20. svibanj 2024 12:49