Dario Šimić i Ante Čačić

 Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
AKO KRENE PO ZLU

O sudbini Ante Čačića ne odlučuju ni Šimić, ni prva dama Dinama, već jedan čovjek s Maksimira i - Riječani

Dinamova Uprava još nije formirana, neizvjestan je i datum Šimićeva potpisa...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. ožujak 2023. 06:52

Stižu nam pitanja ovih dana tko odlučuje i preuzima odgovornost u slučaju da će Dinamova kola i dalje juriti nizbrdo, tko će biti osoba koja može recimo Anti Čačiću uručiti otkazno pismo? Možda već i nakon Rijeke ukoliko ubilježi treći uzastopni poraz. Nakon raznih provjera, odgovor je jasan - predsjednik Mirko Barišić! On po našim izvorima odlučuje o svemu, pa i o tome hoće li Ante Čačić i dalje biti trener ako krene po zlu.

Uprava? Ona još službeno nije niti formirana. Za sada službeno ima samo jednog člana, odnosno predsjednicu Vlatku Peras, prvu damu maksimirskog kluba. Jer do jučer još nitko od novih članova Uprave nije potpisao ugovor s Dinamom! Danas bi to trebao uraditi Darko Podnar, a u ponedjeljak Danijel Tomačić. Bar tako govore naše informacije. Dario Šimić? Datum njegovog potpisa ugovora još uvijek je neizvjestan. Zašto Šimić još nije potpisao ugovor? Pa vjerojatno zbog onog što smo napisali na početku teksta. Šimiću očito nije jasno tko odlučuje i preuzima odgovornost u sportskom sektoru. Odnosno, tko preuzima odgovornost za trenera Čačića. Ili nekog drugog trenera u budućnosti.

image
JOSIP MOLER/CROPIX Cropix

Opet konsenzus?

Šimić je kooptiran u Upravu kao čovjek zadužen za sportski sektor, pa je bila logična pretpostavka da je on taj koji odlučuje i preuzima odgovornost kad se radi o sportskoj politici, a trener ili treneri su svakako dio sportske politike. Ako Šimić ne odlučuje o možebitnim smjenama trenera i angažiranju novih imena, onda će njegova uloga u klubu ipak biti drukčijeg karaktera od one koja se očekivala. Hoće li on uopće moći donositi samostalne odluke ili će se one donositi klupskim konsenzusom? S obzirom da smo saznali da o svemu trenutačno odlučuje predsjednik Barišić, onda se mora postaviti pitanje o čemu će onda odlučivati i koje će biti Šimićevo konkretno zaduženje? Slijedom logike to bi mu trebalo valjda pisati u ugovoru koji još nije potpisao. I naravno da se postavlja pitanje hoće li Šimić potpisati ugovor ukoliko mu se stavke istog neće dopasti. Pričekajmo još malo, tek je došao u klub, stvari bi se uskoro trebale razjasniti. Očito trebaju stvari staviti na stol predsjednik Barišić, predsjednica Uprave Peras i Šimić.

Domaće opcije

Sve te priče zakratko će se smiriti ako Dinamo pod vodstvom Čačića u nedjelju pobijedi Rijeku. Međutim, to će biti samo kratko zatišje, mogući trijumf Modrih samo će odgoditi važna pitanja buduće sportske politike maksimirskog kluba. Ukoliko Čačić ne uspije, ukoliko doživi treći uzastopni poraz stvari bi mogle eskalirati. Hoće li onda čovjek koji trenutačno o svemu odlučuje, Mirko Barišić, predložiti neko novo trenersko ime ili će odmah donijeti definitivnu odluku?

Sigurno i Šimić ima svoju ideju, ali ako nije taj koji odlučuje i preuzima odgovornost, onda će sve ostati samo na ideji. To sad možemo samo špekulirati. U posljednje vrijeme Dinamo je izabirao trenere iz unutrašnjih resursa, sjetite se Igora Jovićevića, Damira Krznara, Željka Kopića. Pa i Ante Čačić koji je zamijenio Kopića i kasnije napravio sjajne rezultate bio je zapravo provjerena, rekli bismo domaća opcija. Znači li to da bi do kraja sezone ako se Čačić posklizne posao trebali nastaviti njegovi pomoćnici, Roy Ferenčina, Sandro Perković i Alen Peternac? Živi bili pa vidjeli...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:52