DAMIR SKOMRLJ Cropix
ZANIMLJIVA TABLICA

Objavljena detaljna procjena Dinamove astronomske zarade u Europi, Modri nisu ni blizu posljednjeg mjesta

Naravno, ove brojke ne pokazuju dodatnu zaradu koju bi Modri mogli ostvariti ovisno o učinku u grupnoj fazi
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2024. 21:14

Svima je već jasno kako je Dinamo trijumfom nad Qarabagom i plasmanom u Ligu prvaka zaradio pozamašnu svotu novaca. Ranije se već pričalo o cifri od oko 30 milijuna eura za sami plasman, no ti navodi su sada dobili i svojevrsnu potvrdu. Football Meets Data, račun na X-u podijelo je detaljnu tablicu prvih UEFA-inih neslužbenih procjena zarade svih klubova, koja ističe da je Dinamo plasmanom osigurao svotu od 28.483 milijuna eura.

Također je podijeljena ljestvica svih klubova, pa se tako može vidjeti da je Dinamo sa svojom zaradom na ukupno 30. mjestu od 36 sudionika Lige prvaka. Najviše će plasmanom zaraditi francuski PSG, njima će pripasti svota od 63.351 milijun eura, dok će aktualni prvak natjecanja Real Madrid "unovčiti" 58.189 milijuna eura.

Dinamo je samo za plasman, kao i svaki ostali klub, dobio 18.62 milijuna eura. Ostatak zarade podijeljen je gledanjem tzv. marketinškog poola, prema kojem se gleda petogodišnji i desetogodišnji koeficijent klubova. Prema petogodišnjem koeficijentu Dinamo je priskrbio još 4.68 milijuna eura, dok mu je desetogodišnji donio još 5.19 milijuna eura.

Naravno, ove brojke ne pokazuju još dodatnu zaradu koju bi Modri mogli ostvariti ovisno o učinku u grupnoj fazi natjecanja. Na spomenutu brojku od 28.483 milijuna eura trebat će pridodati 700.000 eura za svaki osvojeni bod u natjecanju, te također dodatni bonus za konačni plasman, koji se računa tako da se cifra od 250.000 eura pomnoži s obrnuto proporcionalnom brojkom konačnog plasmana. Svakako, bit će to cifra od koje "boli glava"...

Linker
09. rujan 2024 21:14