GORAN MEHKEK Cropix
MILIJUNI ZA ZVIJEZDU

Objavljeni detalji: Baturini plaća iz snova, ali Dinamo je već imao puno bolju ponudu! Evo najizglednijeg raspleta

Ključni detalj dosadašnjeg dijela pregovora mogao bi biti da je Baturina pristao na uvjete Fiorentine
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 09:47

Posljednjeg dana prijelaznog roka u "Ligama petice" mogli bismo svjedočiti velikom HNL transferu. Naime, talijanska Fiorentina je ozbiljno zagrizla za Martina Baturinu te žele najvrjednijeg igrača lige dovesti u svoje redove.

Kako javlja Gianluca Di Marzio, prvu ponudu Viola od 12 milijuna eura + dodatna tri kroz bonuse su na Maksimiru glatko odbili. Fiorentina je spremna tu ponudu podebljati na 15 milijuna eura te zadržati dodatna tri milijuna čime bi transfer mogao ići do 18. U dogovor bi vjerojatno bila uključen i postotak od eventualne buduće prodaje. Prema našim izvorima, taj iznos bi morao doći do 25 milijuna eura kako bi iz Dinama razmatrali njegovu ponudu.

Ključni detalj dosadašnjeg dijela pregovora mogao bi biti da je Baturina pristao na uvjete koje mu nudi Fiorentina. Prema pisanju Talijana, Baturina bi u Firenci imao čak 3,5 milijuna eura godišnje čime bi odmah postao drugi najplaćeniji igrač u klubu. Jedini s većom plaćom bi ostao španjolski vratar David de Gea koji je na više od 4,5 milijuna eura.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ne treba ni spominjati da je to puno veći iznos, nego onaj koji zarađuje u Dinamu gdje mu je godišnja plaća nešto viša od 250 tisuća eura.

Prema nama dostupnim informacijama, član engleskog Championshipa Leeds je za Baturinu nudio nešto manje od 30 milijuna eura. U Maksimiru su taj iznos prihvatili te je odluka bila na Baturini koji je odbio Engleze. Slično kao Joško Gvardiol prije nekoliko godina, procijenio je da to nije najbolje mjesto za njegov nogometni razvoj.

Vremena za eventualni transfer je malo jer u ponoć završava prijelazni rok. Ponuda Leedsa zadovoljila je Dinamo, ali Baturina ju nije prihvatio, dok je s Fiorentinom situacija obrnuta. Sve je izgledniji scenarij u kojem će Dinamov dragulj ostati na Maksimiru.

image
MARIN FRANOV Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:49