ERWIN SCHERIAU/APA/PROFIMEDIA Erwin Scheriau/apa/profimedia
U LOVU NA ŠPICU

Ode li Petković, Dinamo bi se mogao naći u problemima: Ovaj napadač bio bi sjajno rješenje i pravi ‘jack pot‘

Prijelazni je rok tek na početku i tko zna što se sve može dogoditi do početka rujna
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. srpanj 2024. 06:46

Još četiri dana traje “akcijska ponuda” za Dinamova napadača Brunu Petkovića. Na temelju ugovorne klauzule, naime, klub koji donese u Maksimir 2,5 milijuna eura na ime odštete do 15. srpnja, može krenuti u pregovore s Petkovićem oko njegovih osobnih uvjeta. Jer, na kraju će ipak Petković odlučiti hoće li prihvatiti možebitnu ponudu. A ne dogodi li se ništa do 15. srpnja, Petkovićeva će cijena biti tržišna i odštetu će odrediti Dinamo.

Uglavnom, Petković je, nakon produženog odmora zbog nastupa na Euru, otputovao s Plavima na pripreme u austrijski Bad Radkersburg. A vodstvo Plavih potiho traži napadača, ode li Petković ostat će trener Sergej Jakirović samo na Kulenoviću i Brodiću i neophodno je ojačati prvu napadačku liniju.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dion Drena Beljo bio je “pik” Zagrepčana, ali rezolutno je otklonio mogućnost dolaska u Dinamo i otišao je iz Augsburga na posudbu u bečki Rapid(!?), pa su se u Maksimiru, nakon što su propali ti pregovori, okrenuli nekim drugim opcijama. Zasad se ne spominju konkretna imena, klupski operativci pokušavaju pronaći “jack pot” i za neveliki novac dovesti kvalitetnu “špicu”. Uspiju li, to bi doista bio istinski “jack pot”, jer zna se da obično cijena prati kvalitetu, trebale bi se poklopiti brojne okolnosti pa da neki provjereno ubojiti golgeter, pod prihvatljivim uvjetima, završi u Dinamu, a ne u nekom klubu iz Liga petice.

image
NORBERT JANSEN/FOHLENFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Norbert Jansen/fohlenfoto/imago Sportfotodienst/profimedia

Prije nekoliko dana, odmah nakon Beljina negativnog odgovora, pisali smo da se naš mladi reprezentativac, Roko Šimić, nije dogovorio sa svojim klubom Red Bull Salzburgom oko produžetka ugovorne obveze i sad ulazi u posljednju godinu ugovora. A to znači da mu je i cijena manja nego što bi bila da ima dugotrajniji ugovor i Dinamo bi sigurno mogao ući u akciju dovođenja potentnog 20-godišnjeg napadača. Ne na posudbu, nego bi ga mogao otkupiti.

image
RICARDO LARREINA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/imago Sportfotodienst/profimedia

Međutim, zasad iz Maksimira nije bilo nikakvih reakcija i nije pokazano zanimanje za mladoga Šimića. Možda netko u Dinamu smatra da bi to bio svojevrsni nepotizam, jer je Rokov otac Dario bio bivši član Uprave za sport (jesenas je podnio ostavku), a sadašnji je član Odbora za sponzorstva? No, bilo bi to pogrešno razmišljanje, jer Roko Šimić mladi je hrvatski reprezentativac, odličnim se igrama u Lokomotivi prodao u RB Salzburg, u kojem je odigrao i nekoliko izvrsnih utakmica u Ligi prvaka. Ne bi, dakle, bio doveden zbog “tate”, nego zbog svoje kvalitete. Uostalom, i Leon Jakirović, sin Dinamova trenera Sergeja, sad je na pripremama u Austriji zato jer je pokazao određenu kvalitetu, a ne zato jer mu je otac trener.

Međutim, prijelazni je rok tek na početku i tko zna što se sve može dogoditi do početka rujna. Šimić je sad na pripremama sa Salzburgom, zabija golove na pripremnim utakmicama i nastavi li dobro igrati i zabijati, ne bi bilo neobično da mu austrijski klub ponudi produžetak ugovora.

K tome, Roko već ima “tihe” ponude iz Španjolske i Italije, o svojoj igračkoj budućnosti zacijelo ne treba brinuti. Možda bi stoga u Maksimiru ipak trebali napraviti nekakav korak prema svom “klincu” i ispipati situaciju. Jer, ostvari li se dogovor pod prihvatljivim uvjetima sa RB Salzburgom, bio bi to posao u kojem Dinamo sigurno ne može promašiti, niti biti gubitnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 06:07