Ilustracija

 RONALD GORSIC Cropix
SADRŽAJNA SUBOTA

Održan veliki sastanak u Ateni: Grci promijenili mišljenje, a Dinamo jednu kaznu sigurno neće izbjeći

Odnosi su ponešto zatoplili nakon što je Dinamo bio dobar domaćin Grcima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 16:25

AEK i Dinamo odradili su u subotu prijepodne redovan i normalan sastanak uoči utakmice, delegacije oba kluba našle su se na stadionu OPAP Arena s predstavnicima UEFA-e.

Sve je bilo po planu i protokolu. Odnosi su ponešto zatoplili nakon što je Dinamo bio dobar domaćin Grcima, a i oni su se donekle smirili i shvatili da zagrebački klub, za kojeg su prije toga tražili izbacivanje iz Europe, nije kriv za nerede i smrt navijača. Barem su neki to shvatili...

Za Dinamo je dan utakmice u Ateni bio zapravo prilično normalan, razlika je samo u tome što nitko iz delegacije nije izlazio iz hotela Crowne Plaza, što inače nije slučaj. Ali, sada je bila takva sigurnosna preporuka.

To je sasvim različito od utorka 8. kolovoza, kad su iz Dinama zvali i Zvonimira Bobana, i Aleksandera Čeferina, i Giorgija Marchettija, i sve pokušavali da se nađe najbolje rješenje za obje ekipe, a pogotovo za Dinamo, čiji su navijači u tom času bili glavni osumnjičeni za ubojstvo navijača AEK-a, te je sve bilo na stolu, možda čak i izbacivanje Modrih iz Europe, iako se to od prvog časa činilo pretjeranim.

Na kraju je u Nyonu odlučeno da se prva utakmica igra u Zagrebu, Dinamo je doma poražen 1:2 i takav rasplet te drame nije za njega u tom času bio idealan jer svakako bi radije uzvrat imao kod kuće.

UEFA će se tek oglasiti s kaznama za ovo treće pretkolo Lige prvaka, tada će Dinamo znati što ga ide, a svakako će platiti za baklje upaljene u Zagrebu tijekom prve utakmice.

Za Dinamo je dogovoren čarter odmah nakon susreta u Ateni, iako su znali da će se vratiti kući usred noći, no čekaju ih nove obveze, u tjednu koji dolazi igra se europski play-off... U Dinamu su napravili planove kako u utorak biti u belgijskom Antwerpenu na Ligi prvaka, s letom u ponedjeljak. Optimistično s obzirom na zagrebački rezultat, ali vremena nije bilo, sve su varijante morale biti razrađene prije sinoćnjeg uzvrata.

Linker
06. siječanj 2024 22:20