GORAN MEHKEK Cropix
VELIKA PODRŠKA

Ogromna navala za Dinamov spektakl na velikoj sceni. Modri su ‘in‘, ali ovo nitko nije očekivao

U petak je uz golemi interes krenula prodaja karata članovima kluba za sraz s Bayernom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2024. 15:07

Na dan najvećeg hrvatskog derbija Dinama i Hajduka, u 11 sati startala je prodaja ulaznica za sudar Bayerna i Dinama u Allianz Areni, a koja se igra 17. rujna od 21 sat. Radilo se o prodaji ulaznica za članove kluba, nakon što su ulaznice kupili oni s godišnjim ulaznicama koji su imali pravo prvokupa.

Navala je bila ogromna, tisuće i tisuće članova kluba probali su doći do “zlatnog papirića”, a koji bi im omogućio gledanje premijerne ovosezonske utakmice Modrih u Ligi prvaka na kultnom stadionu. Ulaznice su se mogle kupiti samo online, a zbog nevjerojatno velikog zanimanja server se rušio, što je zapravo logično, vjerojatno bi pao i NASA-in.

Plavi klub u trendu

Iako se znalo da će za sudar s legendarnim bavarskim klubom vladati izniman interes navijača, ipak nitko nije očekivao da će biti baš takav. Dinamo je definitivno “in”, a povijest nas je naučila da i inače navijači Modrih posebno žele gledati svoj klub na velikoj europskoj sceni. Tako je to bilo uvijek, tako je i sada, uz dodatak da je promjenom vlasti u plavom klubu, ogromnim povećanjem članova, rušenjem rekorda brojnosti iz one famozne 1982. godine, interes još više porastao. Danas je u metropoli jedno od glavnih pitanja:

- Jel’ ideš na Dinamo?

Naravno da su mnogi ostali razočarani jer su ostali bez ulaznice za spektakl u Münchenu iako su članovi kluba. Međutim, to razočaranje može im biti i poruka za budućnost. Najpametnije je kupiti godišnju ulaznicu jer vlasnici iste uvijek su u prvom planu, oni mogu prvi do ostvarenja svojih želja. Ako se već ne želi ili se možda u datom trenutku nema novaca za godišnju, treba se učlaniti u Dinamo. Po onome što smo vidjeli do sada, uskoro više oni koji nemaju godišnju ulaznicu ili nisu članovi kluba ni neće moći kupiti ulaznicu. Ne zbog toga što će im netko to zabraniti, već iz razloga da ulaznice neće biti, sve će imati, naravno, oni “godišnjaci” i članovi kluba. Ali, tako je to svuda na nogometnom globusu...

image
RONALD GORSIC Cropix

Dinamo je dobio na raspolaganje 3227 ulaznica za gostujući sektor u Allianz Areni, a cijena pojedinačne ulaznice iznosila je 30 eura. Modri će imati sjajnu podršku s tribina, to je naravno bjelodano jasno. Također, nemojte sumnjati da će centar Münchena već u ponedjeljak biti pun modrih navijača, a kulminacija će biti u utorak.

Minhenska uspomena

Kad pišemo o navijačima, sjetili smo se one utakmice Dinama na gostovanju kod Bayerna u Allianz Areni 29. rujna 2015. godine. Tada su Modri pod vodstvom Zorana Mamića teško stradali s 5:0, a Bavarci su već u 28. minuti vodili s 4:0... Nakon toga su malo stali na loptu. Na toj utakmici tri pogotka za Bayern postigao je Lewandowski, po jednoga Götze i Costa. Iako je Dinamo teško stradao na travnjaku, na tribinama su navijači ZG-kluba oduševili. Glavnina Dinamovih drukera bila je smještena u gostujućem sektoru, bilo ih je negdje kao što će ih biti i sada, više od 3 tisuće. No, na ostalim dijelovima stadiona bilo je mnogo navijača iz hrvatskog iseljeništva. Osim osobnim automobilima, navijači su dolazili organizirano posredstvom hrvatskih nogometnih klubova ili u organizaciji hrvatskih katoličkih misija.

Unatoč porazu momčadi, navijači Dinama bili su vrhunski na tribinama. Dostojanstveno su navijali za svoj klub, a često su puta bili i bučniji od brojčano nadmoćnijih domaćina. Navijački uzvici “Dinamo Zagreb”, “Eeeeevoo gaaaaa” i “Volim te, Dinamo” prolamali su se stadionom tijekom čitave utakmice. Pri samom kraju dvoboja, kada je Dinamo dobio svoj jedini korner, iz navijačkih grla začuo se refren “Kako je dobro vidjeti te opet”!

Završna pjesma

Bila je to završna pjesma navijača koji su bili ono najbolje što su Hrvati tu večer pokazali u Allianz Areni. Dinamovi navijači bili su zapaženi prije i nakon utakmice. Mnogi od njih svratili su na Oktoberfest. Ovoga puta Oktoberfesta neće biti, utakmica je malo uranila. Naime, ove godine Oktoberfest starta 21. rujna, a završava 6. listopada. No, nemojte pomisliti da se poklonici plave boje neće dobro zabaviti i opet briljirati u Allianz Areni. Nadamo se samo da rezultat utakmice u utorak neće biti sličan onome od prije devet godina.

RASPORED U LIGI PRVAKA

17.09.2024.

Bayern München - Dinamo (21.00)

02.10.2024.

Dinamo - Monaco (21.00)

23.10.2024.

RB Salzburg - Dinamo (21.00)

05.11.2024.

Slovan Bratislava - Dinamo (18.45)

27.11.2024.

Dinamo - Borussia Dortmund (21.00)

10.12.2024.

Dinamo - Celtic (18.45)

22.01.2025.

Arsenal - Dinamo (21.00)
29.01.2025.

Dinamo - Milan (21.00)

Linker
14. rujan 2024 15:07