Dani Olmo na Maksimiru

 GORAN MEHKEK Cropix
LJUBIMAC MAKSIMIRSKE PUBLIKE

Olmo ponovno otvorio dušu Španjolcima: ‘Vratio sam se kući, obitelji i prijateljima, ali i Dinamo je moj dom‘

‘Kad god mogu odem u posjet, čuvam vrlo lijepe uspomene‘, rekao je novi (stari) igrač Barcelone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 14:35

Dani Olmo dao je intervju španjolskoj Marci. Bivši igrač zagrebačkog Dinama uživa nakon povratka u Barcelonu koju je napustio kao dijete kako bi igrački odrastao u Hrvatskoj.

- Sretan sam, jako sam se veselio dolasku ovdje, i želim uživati. Ja sam ambiciozna osoba. Uvijek želim pobijediti, to je ono što želim raditi u Barceloni. Ovo je moj dom - kazao je Olmo koji je ovog ljeta sa Španjolskom osvojio naslov prvaka Europe.

Po odlasku iz Barcelonine akademije prošao je kroz nekoliko Dinamovih momčadi te napravio transfer u RB Leipzig.

- Odrastao sam, izbivanje iz kuće poboljšava. To je drugi svijet. Imam vrijednosti La Masije, ali sam također puno naučio u Hrvatskoj i Njemačkoj. Nogomet je isti, ali rasteš u mnogo aspekata.

Kazao je kako mu je povratak kući bio san.

- Bilo je i drugih opcija, ali kada se Barca pojavila, s ovom željom za mojim angažmanom, nisam o tome razmišljao. Vratio sam se kući, svojoj obitelji i prijateljima. Ovo je možda najbolji trenutak u mojoj karijeri. Jako sam motiviran za sve što dolazi.

Nijedna pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi ne predstavlja mu problem.

- Igrao sam kao devetka, to je bila pozicija na kojoj sam uvijek igrao. Igrao sam i na poziciji krila, a u Hrvatskoj su me više stavljali u sredinu i sada mogu igrati gdje god treba.

Kako mu je bilo u Hrvatskoj?

- To je drugačiji korak, druga promjena... Bio sam uvjeren u svoj san i ideju. Bio je to novi jezik. Moja majka je tamo došla živjeti. Dinamo je i moj dom. Proživio sam pet i pol vrlo važnih godina treniranja. Kad god mogu, odem u posjet, čuvam vrlo lijepe uspomene. Bio je to hrabar korak, s ciljem povratka u Barçu.

Poslao je i poruku navijačima.

- Jako smo ambiciozni igrači, cijela momčad je takva. Veselimo se početku sezone i ponovnom osvajanju trofeja i slavlju s njima. Idemo na sve, pobijediti – poručio je na kraju Dani Olmo.

Linker
16. rujan 2024 00:43