MATIJA DJANJESIC Cropix
JOSIP DRMIĆ ZA SN

‘Ometa nas kaos u klubu, a ne čudim se što Oršić ne igra u Engleskoj. Frigan? Neću odmah reći vauuu...‘

Dinamov napadač postigao je tri pogotka u 2023. godini
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2023. 12:27

Josip Drmić odlično je startao u proljetni dio sezone. Njegov pogodak u Koprivnici protiv Slavena Belupa donio je Dinamu bod, a dva protiv Splita u Kupu osigurala su četvrtfinale. Jesu li ta tri pogotka najava njegovog golgeterskog proljeća?

- Nisu ta tri pogotka neka posebna najava... Radim ono što mi je posao, a posao mi je da pomognem da Dinamo bude uspješan. Ali naravno, u Maksimir sam došao zbog zabijanja pogodaka, to je moj glavni zadatak. Zato ih želim što više, jer će to svakako pomoći momčadi. Je li ovaj početak znali da sam u formi? Iskreno, ne znam. Bitno je da sam zabio tri puta u kratkom vremenu, a to je za mene bitno. Također, a vrlo je važno istaknuti, imam povjerenje trenera i suigrača. Kad se sve to zbroji, onda sve izgleda dobro i pozitivno. Pogoci, rezultati, naše uvjerljivo prvo mjesto su slika našeg rada, truda, ukupna slika momčadi - kaže nam uvodu Drmić.

Sjetio sam se Rijeke

Jeste li očekivali tako dobar proljetni start kad su vaši pogoci u pitanju?

- Vidite, sad sam se sjetio Rijeke. I tamo mi je trebalo neko vrijeme za prilagodbu. Želio sam da u Dinamu to bude odmah. Ali znate kako je to životu, ne samo u nogometu. Neke stvari se moraju poklopiti. Nekad za to treba duže vrijeme, nekad kraće. Neću kazati da mi u Dinamu nije išlo. Rekao bih da je išlo malo i drukčije. Zabio sam odmah na početku sezone tri pogotka u HNL-u, pa onda jedno vrijeme nisam zabijao. Sad ide dobro, nadam se da ću tako i nastaviti. Sad su se poklopile te stvari, sretan sam, drago mi je da mi ide.

Koliko su vam ovi pogoci na startu proljeća značili u psihološkom smislu?

- Ponavljam, imam povjerenje trenera i suigrača, a to je najvažnije. Naravno da je psihologija bitna. Čista glava je posebna priča, naravno da je važna. Jasno da svaki pogodak u psihološkom smislu mnogo znači.

Nema granice

Zabili ste ove sezone ukupno 11 pogodaka. Kad ste došli svi su predviđali da bi trebali zabiti 15 do 20 pogodaka u sezoni? Pa dosta ste blizu, ima još puno utakmica do kraja sezone. S koliko golova biste bili zadovoljni?

- Nisam si postavio nikakvu granicu. Želim uvijek zabijati i uvijek pobjeđivati. Ako mogu u pobjedi sudjelovati s pogotkom, kud ćeš ljepše? No ne mogu sad kazati koliko bih mogao zabiti. Može mi krenuti pa mogu zabijati u seriji, a može biti i totalno obrnuto. U prošlosti sam imao takve slučajeve. Tu se zaista ništa ne može predviđati. Ali da, željan sam i gladan pogodaka. Želim ih zabiti što više. Ako zabijem jedan, hoću još jedan... Želim biti bolji u treningu, bolji kod šuta, brži, jači...

Čemu se možemo nadati protiv Varaždina za vikend? Možemo li se nadati i nekom novom vašem pogotku u nedjelju?

- Želim da dobijemo tu utakmicu i da postignem pogodak. No isto tako znam da će biti teško u Varaždinu. Ne znamo kakav nas teren čeka. Varaždin je dobra momčad. Ne bih želio sad davati neku prognozu, ali jasno jest da nam je cilj uzeti sva tri boda.

Razmišljate li već sad o derbiju s Hajdukom u Maksimiru? Taj sraz bi u slučaju Dinamove pobjede mogao riješiti prvenstvo? Imate već neko vrijeme visokih osam bodova prednosti.

Ne razmišljamo o derbiju

- Iskreno, mi trenutačno ne razmišljamo o derbiju s Hajdukom. Ali naravno, čitamo medije koji već o tome pišu. Pa se onda uhvatiš ipak u razmišljanju, prođe ti kroz glavu. Uvijek se veselim derbijima protiv Hajduka. To su dobre, atraktivne, lijepe utakmice. Utakmice za navijače, za sve nas. Volim takve atmosfere, želim više takvih utakmica. Udara adrenalin, tenzije su ogromne, to je pravi nogomet, zato živimo.

Imaju li utjecaja na vas događaji u klubu i oko kluba. Ometa li vam to potpunu koncentraciju i fokus na utakmice?

- Lagao bih kad bih rekao da nas ne ometa. Želimo mi to sve maknuti od sebe, ali znate, uvijek se o tome šuška. Pa ti onda stignu neke informacije, pa se pitamo što će na kraju biti... Međutim, ukupno smo dobro prihvatili tu situaciju, “hendlamo” sve dobro. Rekao bih onako opisno, svlačionica vlada u ovom kaosu. To je snaga naše svlačionice - zaključio je Josip Drmić.

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega je Hajduk gubitnik zimskog prijelaznog roka? Kakva pojačanja su Splićani trebali dovesti? Je li Dinamo pogodio s dovođenjem pojačanja iz Istre? Tko će slaviti na utakmicama 22. kola SuperSport HNL? Odgovore na ta i ostala pitanja oko domaćeg nogometa saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega je Hajduk gubitnik zimskog prijelaznog roka? Kakva pojačanja su Splićani trebali dovesti? Je li Dinamo pogodio s dovođenjem pojačanja iz Istre? Tko će slaviti na utakmicama 22. kola SuperSport HNL? Odgovore na ta i ostala pitanja oko domaćeg nogometa saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Nisam baš iznenađen što Oršić ne igra u Engleskoj, bio sam tamo...

Kad ovako zabijate kao sada, onda bi možda baš vi mogli nadomjestiti golove Mislava Oršića?

- Mislim da imamo dovoljan broj igrača koji mogu nadomjestiti pogotke Mislava Oršića. Jesam li ja taj? Ne znam... Pokazat će vrijeme. Imamo dosta igrača koji mogu kamuflirati odlazak Oršića.

Kad smo već kod Oršića, jeste li iznenađeni da Oršić ne igra u Southamptonu?

- Ne! Vidim da su svi iznenađeni da Oršić ne igra, svi se pitaju kako je to moguće. Ja se ne pitam, jer sam bio u Engleskoj, igrao sam u Norwichu. Znam kako je to. Presuđuju detalji. Ako samo malo nešto ne štima, nisi više važan, više te nitko ne gleda. Postaješ samo broj na dresu. Posjednu te na klupu ili si izvan momčadi na duže vrijeme. Pa se počnu gurati neki drugi igrači. Sve sam pratio kad se radi o transferu Oršića, pa kad sve sagledam, od transfera pa do izbora kluba, zaista me ne iznenađuje što naš sjajni bivši suigrač ne igra.

Želim i dalje pucati s 11 metara

Ne možemo ne pitati za nesretni penal protiv Istre, iako ste uzeli sva tri boda na kraju. Koliko vam je to teško palo?

- Želio bih i dalje pucati kaznene udarce za Dinamo. Ali sad mora trener odlučiti hoće li me opet gurnuti kao izvođača jedanaesterca. Hoće li imati povjerenja ili ne. Je li mi teško palo? Pa, odmah sam se pitao “zašto?”. Već sam je vidio u mreži. Naravno da mi je teško palo, čovjek sam, imam srce. Međutim, kad pogledam širu sliku, vidim da sam dobro pucao, pogodio sam vratnicu, nedostajao je centimetar da uđe.

Paze me, maze me

Kako vaša koljena, Hoće li izdržati sve napore?

- Radim na tome. Kad odigram utakmicu, odem na popravak, ha, ha, ha... Imam stalne servise, ha, ha, ha... Tako je to kod mene. Znam da za vikend moram biti sto posto spreman. Svaka čast svima koji se brinu za mene, sve uključene u “Drmić program”. Paze me, maze me. Trener Čačić isto. Svaka ima čast. Akceptirali su moju situaciju i mogu im kazati samo - hvala.

Belji želim svu sreću u Augsburgu, u slučaju Frigana treba spustiti loptu na zemlju

Pričalo se i pisalo da bi mladi Beljo mogao u Dinamo, ali odlučio se za Augsburg. On je vaš mlađi kolega na poziciji centarfora. Mislite li da će uspjeti u Bundesligi ili bi za njega bilo bolje možda da je došao u Dinamo?

- To se nikad ne može znati. Može ga krenuti, a može ga i krenuti loše. Može biti dobar izbor kluba, može i loš. Beljo je mlad, željan, tako da se mogu nadati da će njegova priča biti pozitivna. Znam samo da je Beljo O.K. igrač. Međutim, Bundesliga nije HNL. Konkurencija je jača, moraš se adaptirati. Sigurno će mu to biti dobro iskustvo, ojačat će ga. Imate slučajeva kad su mladi igrači u takvim velikim ligama propali, ali imate i slučajeva kad su se probili. Lako je biti zanimljiv nogometnom tržištu, ali treba to potvrditi. Ne poznajem ga toliko dobro da bih mogao adekvatno komentirati. Želim mu samo svu sreću i sve najbolje.

Pisalo se i o Matiji Friganu, Dinamo je i njega želio dovesti...

- Trenirao je Frigan sa mnom u Rijeci. U ono vrijeme dobio je prilike na prijateljskim utakmicama. Dobro ga znam. Frigan je dobar, ima potencijala, samo nisam kao mnogi drugi koji će odmah kazati da je Frigan “vauuuu”... Polako, smireno. Nije odigrao ni šest mjeseci na najvišoj razini. Zaista je potrebno u njegovom slučaju spustiti loptu na zemlju. Dao je nekoliko pogodaka, ali sad ćemo vidjeti kako će dalje. Sretan sam što je krenulo malog Frigana, individualci uvijek dođu od izražaja. Sad treba nastaviti kontinuitet. To je najteže. Lakše je napraviti “boom”. Za kratko vrijeme to može svatko. Tu se radi i o momčadi, Rijeka je prije nekoliko mjeseci izgledala drukčije nego sad. Sad Rijeci dobro ide, ali također i tu treba smiriti situaciju.

Drmićevi golovi za Dinamo

15. 7. 2022. Dinamo - Lokomotiva 3:2 (2 gola)

23. 7. 2022. S. Belupo - Dinamo 1:5 (1 gol)

9. 8. 2022. Dinamo - Ludogorec 4:2 (1 gol)

24. 8. 2022. Dinamo - Bodo/Glimt 4:1 (1 gol)

27. 9. 2022. Borinci - Dinamo 0:4 (2 gola)

6. 11. 2022. Dinamo - Šibenik 3:0 (1 gol)

4. 2. 2023. S. Belupo - Dinamo 1:1 (1 gol)

14. 2. 2023. Split - Dinamo 1:3 (2 gola)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:51