Arber Hoxha

 GORAN MEHKEK/Cropix
PRAVO POJAČANJE

On je Dinamov pun pogodak i ‘opća opasnost‘, Jakirovićev spasitelj zbog njega ispada iz momčadi?!

Modroj momčadi baš je trebao igrač poput Arbera Hoxhe, pogotovo nakon odlaska Oršića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2024. 17:47

Naravno da se nakon dvije utakmice ne mogu donositi konačni zaključci, ali usudili bismo se kazati da je Arber Hoxha (25) pun pogodak za Dinamo! Čak i na katastrofalnoj utakmici za Jakirovićevu družinu protiv Lokosa, Kosovar je pokazao više od ostalih, jedini je predstavljao realnu kontinuiranu opasnost, a u Puli je protiv Istre uz strijelca Perkovića bio debelo najbolji igrač Modrih.

Nudio je ono zbog čega je i doveden u plave dvore, brzinu, odličan dribling, centaršuteve... Kad bi god primio loptu, moglo se prepoznati da će obrana Istre 1961 imati problema, gotovo svaka njegova akcija imala je oznaku ‘opća opasnost‘.

Hoxha je bio velika želja trenera Sergeja Jakirovića. Baš je inzistirao na njemu.

- Pomogao mi je jako puno, htio me dovesti, to mi jako puno znači. Želim mu to vratiti s dobrim igrama, sa svojim najboljim izdanjima, opravdati maksimalno njegovo povjerenje - kazao nam je Arber onoga dana kad je stigao na Dinamove rovinjske pripreme.

Za Hoxhu bi bilo još mnogo bolje kad bi Jakirovićeva momčad s više igrača u šesnaestercu završavala akcije

Bilo je i nekih koji su sa sumnjom gledali na njegov dolazak. Moglo se slušati i rečenice; ‘kakvo je to pojačanje za Dinamo kad dolazi iz Slaven Belupa‘? Eto, vi koji ste imali takvo mišljenje, bili ste u krivu. Modri su pronašli pojačanje na sjeveru Hrvatske, iz ‘malog‘ Slaven Belupa. Sjetili smo se jedne rečenice bivšeg trenera Farmaceuta Zorana Zekića, koji je danas šef struke u Osijeku:

- Taj dečko može igrati u svakom klubu u HNL-u i u svakom će raditi razliku.

Još dok se nije znalo da će završiti u Dinamu, na njega je oko bacio i bivši trener Hajduka Ivan Leko. Ipak, Majstor s mora se kasnije okrenuo drugim opcijama. Iako je za Hoxhu jedina želja bio samo Dinamo. Rečenica s rovinjskim priprema baš nam se usjekla u pamćenje.

- Znate, postojao je samo jedan razlog zbog čega sam došao u Hrvatsku. Samo jedan... Htio sam igrati za Dinamo. I nekako sam znao da će se to dogoditi jednog dana.

image

Mauro Perković

ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

Imao je po dolasku i veliku podršku suigrača. Odmah su ga svi prihvatili, od senatora do mlađih. Simpatičan je, komunikativan, brzo sklapa prijateljstva. Modroj momčadi baš je trebao takav igrač nakon odlaska Mislava Oršića. Naravno, za njega bi bilo još mnogo bolje kad bi Jakirovićeva momčad s više igrača u šesnaestercu završavala akcije. Mnogo puta kad probije bok zapravo i nema kome centrirati, kad podigne glavu, vidi samo prazninu pred suparničkim vratima.

A kad smo već kod lijeve strane modre momčadi, možemo bez ikakve ograde zaključiti da trenutačno pruža najbolje izvedbe. Jasno, možete kazati kakve su to izvedbe kad je Dinamo izgubio od Lokomotive 0:3 i jedva dobio Istru 1961 s 1:0. Ako negdje u ladicu pospremimo debakl od Čabrajine momčadi, na pripremama i u Puli je baš najbolje funkcionirala ta strana. Arber Hoxha i Mauro Perković su zapravo spasitelji Dinama i Sergeja Jakirovića, jer bez njihovog doprinosa, bila bi to jako crna subota za aktualnog prvaka.

Što će se dogoditi kad Ogiwara bude posve spreman za igru? Japanac je doveden kao pojačanje za lijevog beka, sigurno će morati dobiti priliku

Zanimljiva je ta situacija s Perkovićem... Na kraju priprema u Rovinju proglasila smo ga ‘lucky loserom‘. Napisali smo da je dobitnik priprema, a ujedno i - gubitnik. Naime, Perković se zaista istakao na pripremama, na poziciji lijevog beka. Uhvatio je mjesto u udarnoj postavi, ali s obzirom na to da je stigao Japanac Ogiwara, zaključili smo da je bez obzira na dobra izdanja zapravo izgubio tu poziciju.

Ipak, Ogiwara zbog ozljede gležnja još nije maksimalno spreman za igranje utakmica, pa je i protiv Lokomotive i protiv Istre 1961 Mauro igrao u udarnom sastavu na lijevom beku. U Puli je odigrao odličnu utakmicu, usput i postigao pogodak koji je Dinamo i Jakirovića ostavio ‘iznad vode‘. I držimo da je na neki način stvorio problem treneru. Kako će sad Jakirović svog spasitelja poslati na klupu za pričuve?

Jer što će se dogoditi kad Ogiwara bude posve spreman za igru? Japanac je doveden kao pojačanje za lijevog beka, sigurno će morati dobiti svoju priliku. A kako je može dobiti kraj Perkovića koji je u formi i koji zaslužuje udarnu postavu. Može li se dogoditi da će Ogiwara poput Kaneka morati dugo čekati svoju pravu šansu? Istina, Jakirović Perkovića vidi na poziciji stopera, ali to za tog mladog dečka nije sretna vijest. Jer dvije stoperske pozicije drže Živković i Theophile, a uskoro će se oporaviti i Dino Perić. Kakva će biti sudbina Perkovića?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:30