MARKO MRKONJIC Cropix
RASTANAK SE PRIMAKAO?

Opasno se zakotrljala priča o odlasku velike zvijezde Dinama, broji li svoje posljednje dane u Maksimiru?

Trenutačno posjeduje otkupnu klauzulu koja iznosi 10 milijuna eura i ako netko to ispoštuje, on je njegov
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. travanj 2023. 07:09

Zapamtite ovog dečka... Zove se Toni Majić. Ima 16 godina, napadač je, klasični centarfor. Danas će po prvi put biti u rosteru prve momčadi, trener Ante Čačić odlučio je tog dečka u sudaru s Goricom staviti na klupu za pričuve. Barem se tako najavljuje.

Majić je član mlade U-17 reprezentacije koju vodi izbornik Robert Jarni i koja se u Norveškoj u Elitnom kolu plasirala za Europsko prvenstvo. Radi se, tako barem kažu stručnjaci, o velikom talentu.

Inače, portali su posljednjih dana bili puni priča o Dominiku Livakoviću, sjajnom vrataru Dinama i Vatrenih, jednom od najboljih vratara na Globusu. Pokazao je Livaković to na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a najnovije sjajno izdanje meštra među vratnicama vidjeli smo u Bursi protiv Turaka. Prvo je izašla priča iz Španjolske da je za njega zainteresiran Villarreal, pa je jučer iz Turske osvanula vijest da ga želi Galatasaray. Nakon predstave u Bursi to i nije neko iznenađenje zar ne?

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Neki već produžili

Službenih ponuda za Livakovića još nema u Maksimiru, ali naši izvori tvrde da je bilo usmenih kontakata. Naravno, usmeni kontakti ne znače ništa, ali s druge strane zorno pokazuju da je priča oko odlaska Livakovića definitivno krenula. Usudili bismo se kazati da je sad zaistapriča oko odlaska Livakovića definitivno krenula.

Inače, kad smo kod Livakovića, s njime se u Maksimiru pregovara oko produženja postojećeg ugovora, koji ima vijek trajanja od lipnja 2024. godine. Iako će po svemu Livaković autorizirati ljetni transfer, logično jest da su u takvim okolnostima potpisuje novi ugovor kako bi klub imao jače adute kod pregovora s budućim kupcem. Livaković posjeduje otkupnu klauzula koja iznosi 10 milijuna eura i ako netko to ispoštuje Livaković je njegov. Inače, trener Čačić je jučer na press-konferenciji u Maksimiru kazao da je to preniska cifra za njegov odlazak. Naravno, ako Livaković potpiše novi ugovor, može se promijeniti i klauzula. Odnosno, može se “podebljati”. Jasno, u tom slučaju se mora “podebljati” i Livijev ugovor.

Nakon što su brzopotezno potpisali nove ugovore Mišić, Perić i Zagorac, malo je stalo s potpisima za produženje ili poboljšanje ugovora. Kad se radi o već spomenutom Livakoviću, te Petkoviću i Ristovskom, kojima ugovori traju do ljeta 2024. godine, te o Špikiću i Baturini koji imaju dugoročne ugovore (Špikić do ljeta 2026. godine, Baturina do ljeta 2027. godine), pregovori su u tijeku. Naravno da se radi o financijskim uvjetima, uvijek je to tako. U prvom planu ovog je trenutka iskusni trojac, Špikić i Baturina imaju postojeće ugovore i tu Dinamo, naravno, ne treba žuriti. Nova Uprava Dinama želi svima poboljšati ugovore, ali ne želi nuditi prevelike cifre. Kako će se stvari odvijati vjerojatno ćemo vrlo brzo saznati...

Linker
26. studeni 2023 01:24