Martin Baturina

 CROPIX, SN ILUSTRACIJA
MODRI NE POPUŠTAJU

Opet smo vidjeli čarolije Martina Baturine, ukazao se i ‘kup killer‘, a jednu priču treba posebno izdvojiti

Samo velike momčadi znaju pobjeđivati i kad im igra nije na najvišoj razini
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. ožujak 2023. 18:58

Nakon sjajne izvedbe i trijumfa nad Hajdukom, Dinamo se u srijedu plasirao u polufinale Hrvatskoga kupa. Nije bilo tako izvrsno i lako kao protiv Majstora s mora, trebao je produžetak. Lokomotiva se opet predstavila kao iznimno tvrd orah za Modre, to već postaje tradicija. Ali dečki iz Maksimira uvijek imaju dovoljno tvrde zube da ga polome, da na koncu izađu kao veliki pobjednici.

Opet je Čačićeva momčad pokazala svoju moć, pokazala da je - velika momčad. Jer samo velike momčadi znaju pobjeđivati i kad im igra nije na najvišoj razini, kad zapinje, kad su u zaostatku. Utakmica je izgledala kao luda vožnja ‘roller coasterom‘. Imao je Dinamo još dosta prilika, ali imala ih je i Lokomotiva.

Pričalo se o događajima u kancelarijama

Baš je bilo uzbudljivo maksimirsko poslijepodne. No na koncu, bolji je došao do polufinala Kupa. Sad u jeku najveće borbe za vlast u Dinamu Čačićeva momčad ne popušta, pokazuje da je sa svojim trenerom najzdravije tkivo u Maksimirskoj 128. Ništa im nije moglo naškoditi, premda se spekuliralo da bi upravo baš tako moglo biti. Ali svlačionica se uspjela izdignuti iznad svih ostalih u klubu, u nedjelju je praktički osigurala naslov prvaka, u srijedu je ušla među četiri momčadi u završnicu kupa.

Upravo tu priču posebno treba izdvojiti, čestitati Čačiću i njegovim dečkima kojima ne smetaju bure i oluje, oni idu po svome. Ništa, baš ništa ih ne može zaustaviti. Mislite li da je to lako? Nije. Jer i sami igrači su nam pričali kako se priča o događajima u klupskim kancelarijama, govorili su nam da ne mogu biti otok. Iako su svi spominjali da ih sve to ne tangira previše, znamo da ipak negdje stanuje u podsvijesti. Trener Čačić je, a to mu je dodatna zasluga, uspio je u neugodnim trenucima iskontrolirati svlačionicu i zato, osim za sve rezultate, i tu zaslužuje najvišu ocjenu.

Drmićevi ključni golovi

Kad je o utakmici riječ, opet smo vidjeli čarolije Martina Baturine, koji postaje istinska zvijezda, nema oscilacija u igri, nakon magične predstave protiv Hajduka, u srijedu je opet bio na vrhunskoj razini iako ga nije htio pogodak, dva puta je pogodio gredu. Valja istaknuti i čovjeka kojeg možemo nazvati ‘Dinamov kup killer‘.

O Josipu Drmiću se radi, nakon što je u Parku mladeži ‘riješio‘ Split, sad je ušao u produžetku i pri prvom dodiru lopte postigao je pogodak koji je usmjerio utakmicu na Dinamov mlin, bio je to pogodak kao onaj protiv Bodo/Glimta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, pogodak koji je zapravo odlučio utakmicu, iako je nakon toga, kao i u srijedu postignut još jedan. Kad podvučemo crtu, Drmić je bio taj čiji su golovi donijeli Dinamu Ligu prvaka i polufinale Kupa.

Linker
26. travanj 2024 06:31