RONALD GORSIC Cropix
U ZAGREBU JE, ALI...

Oršić je miljama daleko od povratka u Dinamo! Procurio gaf iz ugovora s Englezima: ‘Pa tko bi to potpisao?‘

Za miljenika maksimirskih tribina pljušte ponude iz ‘liga Petice‘, žele ga Španjolci i Francuzi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. svibanj 2023. 16:51

Mislav Oršić danas je stigao u Zagreb. Većina zaljubljenika u plavu boju radije bi da smo napisali da je stigao u Dinamo. Ali kao što nam je kazao Dinamov trener Igor Bišćan, situacija oko njegova povratka nije obećavajuća.

Plavi klub se ne misli odreći još jedne rate od 3,2 milijuna eura koje im treba uplatiti Southampton, ne žele drugim riječima platiti odštetu za igrača kojeg su prodali za oko 6 milijuna eura, tako da u ovakvim okolnostima povratak Mislava Oršića nije realan, premda bi ga, naravno, svi u plavom klubu rado željeli opet vidjeti u svojoj svlačionici.

U međuvremenu saznajemo da je Oršić dobio ponude još nekih klubova, ne samo onu koju je odaslao Nenad Bjelica iz Trabzonspora. Naši izvori kažu da se za Oršića zanimaju Fenerbahçe, Osasuna, Montpellier... A oni bi Englezima mogli iskrcati neku cifru koja bi ih zadovoljila.

Pisalo se da je kod potpisivanja ugovora između Oršića i Southamptona napravljen gaf u ugovoru, s obzirom na to da se nije napravila klauzula po kojoj hrvatski napadač može otići ako klub ispadne u Championship.

- Southampton je u zimi kupio šest igrača za 80 milijuna eura. Pa koji bi klub potpisao takve klauzule da igrači mogu otići ako se ispadne? Tko bi za Oršića dao 6 milijuna eura i onda mu kazao: “Slobodan si ako ispadnemo”.

To nam kažu menadžerski izvori. Drugim riječima, Oršić je jako daleko od povratka u plavi dom, ali sasvim je moguće da karijeru ipak nastavi u jednoj od liga Petice, recimo, španjolskoj ili francuskoj.

Linker
21. travanj 2024 14:22