Josip Šutalo, Dominik Livaković i Bruno Petković

 Cropix
MISTERIOZNO ZATIŠJE

Oršić je prodan, a za ostalu trojicu iz Katara još nema ponuda!? Dinamo za Livakovića već ima spremnu zamjenu

Na adresu maksimirskog kluba nije stigao nikakav konkretan interes za Livakovića, Petkovića i J. Šutala
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. siječanj 2023. 22:44

Da nije bilo priče oko Mislava Oršića, dosad se u plavom klubu, kad je aktualni zimski mercato u pitanju, uopće ne bi pisalo, niti govorilo. Tu ne računamo posudbe koje su odrađene, to je ionako bilo očekivano. Iako, naravno, ima vremena da se transferno razdoblje zagrije i provrije, malo je čudno da na maksimirsku adresu još nisu stigle nikakve ponude za trojicu hrvatskih reprezentativaca, Dominka Livakovića, Brunu Petkovića i Josipa Šutala. Bilo je logično očekivati da se nakon Svjetskog prvenstva u Kataru mnogi klubovi jave na maksimirsku adresu, konačno, već su nastavljena prvenstva u Engleskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, od liga Petice na start se čeka samo još u Bundesligi. A pretpostavka jest da bi Dinamove zvijezde, dečki koji su se iz Katara vratili s broncom oko vrata, karijere trebali nastaviti u nekoj od najjačih liga na Globusu. To je njihov svijet, njihovo okruženje...

image

Dominik Livaković

RONALD GORSIC Cropix

Posebno je zanimljva situacija oko dvojca Livaković - Šutalo. Naime, Livaković je bio po mnogim statistikama, ali i po dojmu većine promatrača, najbolji vratar Mundijala. Nećemo spominjati i stalno ponavljati sve strane klubove koji su se dovodili u vezu s njim, ne samo nakon završetka hrvatske bajke u Kataru, nego i prije toga. Međutim, ostalo je samo na medijskim pričama i špekulacijama. Oko Livakovića, barem tako govore naše informacije, ne događa se trenutačno ništa kad se radi o mogućem odlasku iz plavog kluba.

38

milijuna eura ukupna je vrijednost plavog trojca

Livaković ima 27 godina, cijena na Transfermarktu iznosi mu 14 milijuna eura. Dakle, u najboljim je vratarskim godinama, s obzirom na njegovu kvalitetu cijena nije previsoka, dapače, nama se čini da je preniska. Po našim izvorima, Modri bi ga za tu ili tek malo višu cijenu pustili. Za Livakovića već imaju spremljenu zamjenu, planirano je da to bude Ivan Nevistić. a tu je i dugogodišnji vojnik kluba Danijel Zagorac. Da, definitivno je čudno da za mnoge najbolji vratar Mundijala još nije dobio niti jednu ponudu... Menadžerski izvori nas uvjeravaju da je vratare zapravo najteže transferirati jer to je specifična pozicija u momčadi.

image

Josip Šutalo

RONALD GORSIC Cropix

Josip Šutalo ima 22 godine i vruća je roba na europskom tržištu. Cijena na već spomenutom Transfermarktu iznosi mu 18 milijuna eura. Njegov transfer u Leipzig bio je prošlog ljeta na pragu dogovora. Dinamo je trebao dobiti 18 milijuna eura i još do sedam milijuna eura mogućih bonusa, a plan je bio da Šutalo u Njemačku ode na ljeto ove godine. Leipzig ga je htio kao zamjenu za Joška Gvardiola, čiji je transfer u Chelsea za ljeto 2023. također bio pred dogovorom. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je Gvardiol briljirao, njegova cijena je nevjerojatno poskočila, spominje se cifra od preko 100 milijuna eura, a zainteresirani su veliki klubovi, pa i najveći Real. Međutim, Gvardiol je još u Leipzigu, te su Nijemci prikočili kad je Šutalo u pitanju.

Kad se radi o Josipu Šutalu, Dinamo i tu na stoperskim pozicijama ne bi imao većih problema jer se nakon ozljede vratio njegov prezimenjak Boško. Izvori tvrde da su se u igru za Josipa uključili klubovi iz Španjolske i Engleske, ali kao i kod Livakovića, ponude u Dinamo još nisu stigle. Hoćemo li na proljeće ipak na koncu gledati u plavom rosteru stopersku kombinaciju Šutalo - Šutalo ili će mlađi Josip ipak doći do neke ponude?

image

Bruno Petković

JAKOV PRKIC Cropix

Oko Brune Petkovića bilo je zapravo najmanje priče. Čovjek koji je u Kataru zabio Brazilu i otvorio Hrvatskoj vrata polufinala ima na leđima već 28 godina i cijenu na Transfermarktu koja iznosi 6 milijuna eura. Petković je već u godinama koje se približavaju vremenu u kojem je krajnji trenutak za neki inozemni transfer. Njegov mogući odlazak otvorio bi više prostora Josipu Drmiću. Međutim, ponuda nema niti za Petkovića.

Dakle, "tri igrača malo jača", brončani iz Katara, zasad su čvrsto u Dinamu. Probali smo, dakako, porazgovarati s ovom trojkom na pripremama u Rovinju, ali dobili smo odgovor da ovog trenutka nisu spremni za razgovore.

DRAGOCJENI MODRI TROJAC

Dominik Livaković

- idućeg tjedna napunit će 28 godina

- cijena na TM iznosi 14 mil. €

Josip Šutalo

- u veljači će proslaviti 23. rođendan

- cijena na TM iznosi 18 mil. €

Bruno Petković

- sredinom rujna navršit će 29 godina

- cijena na TM iznosi 6 mil. €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 16:48