Mislav Oršić

 DAMIR KRAJAC Cropix
SPORTCAST

‘Oršić mora igrati, a to s Ivanušecom mi nije jasno... Ispadanje bi bila blamaža kao Hajdukova s Gzirom‘

‘Uzvrat? Dinamo je bolji, očekujem da će proći. Igra se sa Škupijem, ne s madridskim Realom.‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 20. srpanj 2022. 14:34

Dinamov prvi europski nastup ove sezone - većina nogometnih analitičara i eksperata, ali i navijača ima to mišljenje - nije prošao najbolje, nije ispunio očekivanja. Remi (2:2) s makedonskim prvakom Škupijem analizirali smo i u našem Sportcastu, u kojem je gostovao Domagoj Abramović. Nekoć i sam nogometaš Dinama, pače i vrlo talentiran u mladim danima, progovorio je o napadačkim problemima Modrih. Možda to i nisu problemi u najužem smislu, jer Dinamo je zabio tri Lokomotivi i dva Škupiju, ali trebalo je prokomentirati osovinu Drmić - Petković...

- Dinamo je generalno odigrao dosta lošije nego što može. Škupi je radna momčad, trčali su i borili se. OK, ne može se to osporiti ni Dinamu, ali prema naprijed mi je sve to nekako izgledalo dosta jalovo. Falilo je tečnosti u igri, pogotovo u prvom poluvremenu, do pred kraj kojega Dinamo praktički nije puknuo po golu, osim one Ademijeve šanse - reći će Abramović pa dodati:

- Drmić i Petković nisu izgledali baš dobro. Drmić je novi, treba mu još vremena da se uigra. Nije da mu treba sto dana kao političarima koji preuzmu funkciju, ali drugačije je kad već igraš s nekim u tandemu, kad znaš prima li loptu u noge ili u for i kad mu prepoznaješ kretnje. Dok dođe novi igrač treba proći tu fazu prilagodbe. Bit ću iskren pa reći da mi je Dinamo uvijek bio najbolji kad bi igrao s tom jednom špicom i dva krilna napadača. To je formacija koja najviše leži... Naravno, trener je s igračima svaki dan, ali nama sa strane izgleda bolje kad se igra s jednom špicom. Danas se tako i igra u modernom nogometu, a i Čačić, kao i neki njegovi prethodnici dosta su mijenjali te postavke. Bilo je 3-5-2, pa 4-4-2, pa i 4-3-3... Mislim da se u Dinamu mora ustaliti jedna formacija, eventualno s nekom B-opcijom...

image

Domagoj Abramović i Patrik Mršnik u Sportcastu

HANZA MEDIA

Dinamu bi se mogao dogoditi i jedan problem. Zapravo, već se događa, dogodio se...

- Još prošle sezone mučili su se s tim plitkim, gustim obranama. A i većina momčadi u HNL-u protiv Dinama danas igra tako, igrao je i Škupi. Stvore se šanse, to da, ali očito je da Dinamo ima problem s tim zatvorenim ekipama.

Što je pak s Ivanušecom? Nije igrao na prirodnoj poziciji, a i Oršić je opet počeo s klupe...

- Nije mi jasno zašto, ali puno se s njime luta! Čačić mu stalno mijenja pozicije, to je i igraču teško. Ne možeš se ustaliti u formi ako stalno šećeš po terenu. Ali jedno je jasno, Oršić mora igrati, pogotovo u Skopju, to svakako očekujem! Naravno da nema za sve mjesta, Dinamo ima pregršt kvalitetnih igrača po svim pozicijama, sigurno ima nezadovoljstva kod onih koji igraju manje, ali kad igraš u takvom klubu mora ti biti jasno da ćeš nekad biti na klupi, pa i na tribinama. Na tebi je onda kao igraču da se dokazuješ treneru.

Recept za Skopje i uzvrat je dakle, po Abramoviću, jasan:

- Očekujem Oršića u postavi i jednu špicu na terenu. Dinamo to mora proći, iskusna je momčad, ima puno utakmica u Europi i zna kako se treba postaviti. Igrat će kao da igraju doma, postaviti se s pravim gardom i ostvariti dobar rezultat. Na kraju, to je ipak Škupi, nije Real Madrid, u Dinamu znaju da su bolji i ići će po pobjedu i prolaz dalje.

A što ako se ispadne? Naravno da o tome nitko ne razmišlja, ali...

- S obzirom na imena, vrijednost jedne i druge momčadi, isustvo u Europi, treba to reći, to bi bila prava blamaža! Nešto u rangu Hajdukovog ispadanja od Gzire. Otvoreno to kažem, ne treba bježati od toga... - rekao je Abramović u našem Sportcastu.

U nastavku Sportcasta razgovarali smo i o Osijeku, Rijeci i Hajduku, klubovima koje također čeka uzbudljivo europsko ljeto. Dotaknuli smo se i gašenja zaprešićkog Intera te porazgovarali o Abramovićevim trenerskim planovima za budućnost.

Cijeli Sportcast s Domagojem Abramovićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:34