Slavlje igrača Dinama

 RONALD GORSIC Cropix
IZJAVE S MAKSIMIRA

Oršić: Nismo zaslužili zvižduke navijača!; Ristovski: Zašto je ovo bizarna utakmica? Pa prošli smo...

Strijelac dva pogotka za Modre poslao je jasnu poruku navijačima nakon dvoboja s bugarskim prvakom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 22:17

Nema što nismo vidjeli ove večeri na Maksimiru. Šest golova, tri crvena kartona, tri kaznena udarca, ali i ono najvažnije. Pobjeda Dinama protiv Ludogoreca (4:2, 6:3 u dvomeču) vodi Modre dalje, vodi momčad Ante Čačića u playoff-rundu Lige prvaka. Hrvatski je prvak na korak od ulaska u skupine najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, za taj dohvat trebat će još (samo) u dvije utakmice nadigrati norveškog prvaka, opasni Bodo/Glimt.

Bilo je zanimljivo čuti što će u studiju MaxSporta reći neki od aktera utakmice koja se odigravala dijelom u čudnoj atmosferi koju su odsijavale maksimirske tribine. Dinamo je vodio, gledalište je posebice u drugom poluvremenu znalo gromoglasno izviždati igrače...

- Zašto je ovo bizarna utakmica? Nogomet je takav! Mi smo prošli dalje, ostaje nam još play-off i nadam se da ćemo izboriti grupnu fazu... Čestitam mojoj momčadi, idemo dalje. To je nogomet. Danas pobjeđuješ, sutra se moraš regenerirati i ići naprijed. Norvežani? Iskreno, analizirat ćemo. Otom potom. Prvo nam dolazi Hajduk, moramo se pripremiti, znamo da su kvalitetni i opasni. Od nedjelje ćemo misliti kako i što dalje. Danas sam izašao zbog žutog kartona - rekao je Stefan Ristovski.

Možda je Dinamov desni bek i izrekao ključnu stvar. Iako su neki gledatelji sasvim sigurno nezadovoljni napustili Maksimir, Dinamo je pobijedio i u uzvratu bugarskog prvaka i na taj način prošao u zadnju fazu kvalifikacija za Ligu prvaka. Mislav Oršić će reći:

- Bilo je dosta teško i zahtjevno, možda više psihički nego fizički. Zabili smo golove u prvom dijelu, dobro ušli u utakmicu i onda nesretno primili golove. Nismo zaslužili zvižduke od navijača. Oni nam moraju biti podrška! Prvi put sam doživio da je gotovo svaki kontakt bio žuti karton. Čudna utakmica, ali dobro je. Izašli smo kao pobjednici iz toga. Svi smo ekipa, jedni druge moramo podizati, nitko od nas trenutno nije u pravoj formi, moramo se dizati iz utakmice u utakmicu. Norvežane znamo, prošle sezone su namučili neke jake europske ekipe - rekao je Mislav Oršić.

A Josip Drmić dodaje:

- Bilo je teško, ali bili smo pravi. Od prve minute koncentrirani, zabijali smo golove, bili efikasni i bili momčad. Ja sam tu da dajem sve od sebe, za momčad, za Dinamo. Danas je bilo uspješno, hvala svima, hvala i navijačima što su nas podržavali. Trebamo sada biti fokusirani na kratkoročne ciljeve. Važna je iduća utakmica. Lijepo je da smo ovo napravili, ali sada idemo korak po korak.

Linker
25. travanj 2024 05:36