Jerko Leko

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
PORUKA BIVŠIH IGRAČA

Oštar odgovor Dinamovih legendi: ‘Netko se koristi našim imenima. Mi ništa nismo potpisali...‘

‘Mi ne želimo da Dinamo ikome služi za privatne svrhe ili ovakve obračune‘, stoji u pismu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2023. 17:43

Skupina Dinamovih veterana reagirala je na pismo koje je jutros objavljeno u svrhu podrške potpisnicima za sazivanje izvanredne Skupštine kluba.

U pismu koje potpisuju Jerko Leko, Jasmin Agić, Hrvoje Štrok, Ivan Kelava, Domagoj Abramović, Mario Jozić, Branko Strupar i Oélilton Araújo dos Santos Etto piše sljedeće:

Poštovani,

- Neugodno smo iznenađeni, pomalo i šokirani današnjim priopćenjem Veterana GNK Dinamo, kao i činjenicom da se naša imena nalaze među onima koji su javnim putem dali "podršku potpisnicima zahtjeva za sazivanjem izvanredne sjednice Skupštine Dinama". Nitko od nas nije se niti u jednom trenutku odlučio za davanje podrške jednoj strani, niti nas zanimaju klupske bitke, borbe za prevlast za voljenom nam klubu.

Mi bivši igrači Dinama kojima je Dinamo iskreno u srcu ne želimo biti svrstavani u nekakve frakcije niti da se naše ime koristi za bilo kakve propagande. I baš zbog toga priopćenje u ime Veterana GNK Dinamo najoštrije osuđujemo i demantiramo, niti želimo da se naša imena više spominju u takvom kontekstu. Mi najiskrenije volimo ovaj klub, nekad kao igrači, danas kao vatreni navijači Dinama.

Nitko od nas danas nema nikakve koristi od Dinama niti bismo je željeli imati, već samo želimo da Dinamo i dalje bude uspješan klub koji će iza sebe imati cijelu vojsku vjernih navijača. I da današnji igrači uživaju u podršci kakvu smo mi imali, kako bi i oni Dinamo nosili do velikih pobjeda i trofeja. Mi ne želimo da Dinamo ikome služi za privatne svrhe ili ovakve obračune, mi smo iskreni dinamovci i nama je ovaj klub iznad svega - stoji u priopćenju uz sljedeće potpise:

Jerko Leko

Jasmin Agić

Hrvoje Štrok

Ivan Kelava

Oélilton Araújo dos Santos - Etto

Mario Jozić

Domagoj Abramović

Branko Strupar


Za druge hrvatske medije počeli su se oglašavati i neki drugi "potpisnici" jutarnjeg pisma. Goran Ljubojević je za Index rekao:

- Istina je da su me zvali iz Dinama. Rekli su da će pisati apel medijima da ne provlače Dinamovo ime kroz blato u ovom svemu, da poštuju fair-play i da se zaštiti ime kluba. To sam, naravno, odmah podržao. Nisam znao ništa o ostatku teksta, a to vrijedi i za dosta drugih ljudi na listi

Edin Mujčin pak za 24 sata kaže:

- Ljudi, onako najiskrenije ja sam u ovoj borbi za neku treću stranu. Stvarno bih volio da dođe netko novi, neka treća osoba koja bi bila glavna u Dinamu. Ovo sada nikome ne treba, ne znam kojem se dinamovcu sviđa ovakva situacija. Svi mi volimo Dinamo, sanjamo veliki Dinamo, svi želimo ovom klubu najbolje - rekao nam je Edin Mujčin, pa nastavio:

- Ali, u ovoj sam priči izabrao stranu, kao i brojni drugi veterani Dinama. Ma sve nas ova situacija u klubu istinski boli, pa mi cijele dane, na svakom okupljanju pričamo o Dinamu. I sanjamo kada ćemo i mi jednom moći dolaziti na neki normalan stadion, uživati u utakmicama Dinama. Pa mi smo ljubomorni kad nam Branko Strupar ili neki drugi dečki pričaju kako ih stalno njihovi bivši klubovi zovu kao klupske legende, pozivaju na utakmice - kazao je Mujčin.

Linker
28. siječanj 2023 15:11