Stefan Milić slavi sa suigračima

 DAMIR KRAJAC Cropix
MLADA NADA

Osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske, otišao na posudbu, a sada se s velikim ambicijama vratio u Dinamo

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore jedan je od najperspektivnijih crnogorskih igrača
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 03. veljača 2023. 23:36

Stefan Milić, 22-godišnji stoper Dinama, još je jedan igrač maksimirskog velikana koji je posudbu izvan granica Hrvatske iskoristio na pravi način. Stasiti Crnogorac, koji je sa 17 godina bio najmlađi kapetan Budućnosti u momčadi koja je osvojila prvenstvo i Kup Crne Gore, stigao je u Maksimir u ljeto 2020., a u proteklih godinu dana istaknuo se dobrim igrama u dresu slovenskog prvoligaša Brava, za koji je upisao 27 ligaških nastupa uz jedan gol na svom kontu.

image

Stefan Milić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Nije mali broj igrača koji posudbe iz velikog kluba, kakav je bez sumnje Dinamo, shvaćaju kao svojevrsnu “kaznu”, no Milić sasvim sigurno nije takav primjer. Igre u elitnom razredu slovenskog nogometa možda otvore talentiranom stoperu i pravu prigodu u Dinamu. U svibnju 2021. u posljednjem kolu Modri su slavili novi naslov prvaka, a pobjedu nad Šibenikom osigurao je upravo Milić pogotkom u 88. minuti. Zanimljivo je istaknuti da je Milić u spomenutom srazu igrao u obrani zajedno s današnjom svjetskom zvijezdom Joškom Gvardiolom.

Slovensko okruženje mlada uzdanica Dinama pretvorila je u svoju vrlo pozitivnu priču uz preko 1000 skupljenih igračkih minuta na svom kontu u dresu Brava. Jasno je da je u Maksimiru velika igračka konkurencija na svakoj poziciji, ali isto tako je normalno da je igračka želja svakog tko jednom stigne u Dinamo da u njemu ostavi i što veći trag. Tako sigurno razmišlja i Milić, koji je već u karijeri osvojio dva naslova prvaka Hrvatske s modrom družinom.

Milić je za seniorsku momčad Dinama skupio tri nastupa uz jedan postignuti pogodak, a trenutna vrijednost po Transfermarktu mu je 250 tisuća eura. Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore jedan je od najperspektivnijih crnogorskih igrača kojem se predviđala velika budućnost, ali uz samo 22 godine u životnom kalendaru i više je nego dovoljno vremena da se ostvare i najviši mogući ciljevi.

Milić za Bravo

29 nastupa, 2296 minuta, 1 gol, 0 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:14