Igrači Dinama

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ZANIMLJIVA NAJAVA

Otac Bayernovog igrača navija za Hajduk, ali drag mu je i Dinamo: ‘Onaj strah u očima se neće ponoviti‘

Josip Stanišić očekuje tešku utakmicu na Allianz Areni, a otac Damir najavljuje pet tisuća Hrvata
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2024. 15:50

Josip Stanišić gledat će iz lože minhenskoga stadiona utakmicu svojega Bayerna i Dinama. Hrvatski reprezentativac itekako nedostaje treneru Vincentu Kompanyju, koji ga je vidio kao prvu opciju na desnom braniču, a sad nema ni drugu jer ozlijedio se i Sacha Boey.

Vatreni defenzivac još hoda uz pomoć štaka, plan je da ih odbaci ovaj tjedan, zacrtan je dan četvrtak 19. rujna, nakon čega će početi opterećivati tu desnu nogu. Četiri tjedna su prošla kako je podvrgnut operaciji koljena. Povratak na travnjak zacrtan je za sredinu studenoga ako bi sve išlo po željama.

Stanišić bi, da je zdrav, stajao sučelice Modrima, a ovako dolazi na utakmicu s prijateljicom, sestrom i ocem Damirom. Osim toga, uspio je nabaviti 37 ulaznica za hrvatske prijatelje, više očeve nego svoje, većinom koji žive u Njemačkoj, a osmorica stižu iz Hrvatske. Stanišići su iz okolice Oriovca, nedaleko Slavonskog Broda.

- Oporavak od ozljede ide dobro - odgovorio nam je Josip, koji jako nedostaje i hrvatskom izborniku Zlatku Daliću.

image

Josip Stanišić

Harry Langer/defodi Images/imago Sportfotodienst/profimedia

Pitali smo ga što očekuje od utakmice njegova Bayerna i Dinama?

- Očekujem tešku utakmicu, pogotovo zato što je prva u novoj Ligi prvaka, to je tek start sezone, na startu u pravilu nije lako. Cijenim Dinamo koji ima jako dobre igrače, ali mislim da ćemo pobijediti - jasan je bio Stanišić.

Poduže smo popričali s ocem Damirom, on je na “udaru” znanih i neznanih koji žele na stadion.

- Vjerujem da će na tribinama Allianz Arene biti najmanje pet tisuća Hrvata. Osim Dinamova sektora snašli su se mnogi i okolo - odlično je raspoložen Damir, koji je bio i na susretu Modrih s Bavarcima prije devet godina kad je domaćin dobio 5:0.

Kaže da se Dinamovim igračima tada vidio strah u očima, gubili su 0:4 u 28. minuti. Vjeruje da se to neće ponoviti jer ova momčad ima više iskustva. Robert Lewandowski u tom je susretu zabio tri komada, sad je prva špica Harry Kane.

Damir Stanišić nije dinamovac, kaže da je simpatizer Hajduka, iako mu je u europskim utakmicama drago kad je Dinamo uspješan. Njegovi prijatelji ističu da vole i Dinamo i Bayern, budući da žive u Münchenu, no Dinamu su bodovi potrebniji...

“Bayern će ih osvojiti prije ili kasnije, pa neka se ovaj put oslade Modri”, padale su najave njemačkih Hrvata dan prije susreta. Čak i neke hrabre prognoze da će biti 3:1 za Dinamo...

Linker
17. rujan 2024 15:51