Dario Šimić, Vlatka Peras i Damir Zorić

 FOTO: Cropix, Profimedia, ILUSTRACIJA: SN
POTRESI U MAKSIMIRU

Otkazi su opomena svim zaposlenicima, a spominje se i nova funkcija u Dinamu. Zorića se nitko ne boji

Plaše li se u Maksimirskoj pisama koje se šalju na adresu ministrice? Kratko i jasno - ne
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2023. 19:11

Dinamo je nakon Skupštine kluba udijelio otkaze klupskim zaposlenicima Marijanu Vlaku i Jozi Bandiću, glavnom skautu i skautu u školi. Razlog otkaza je činjenica da se nisu pojavili na Skupštini, kad se odlučivalo o krucijalnim stvarima za klub.

U plavom domu su njihov izostanak tretirali kao ‘ugrožavanje stabilnosti poslovanja kluba. Otkaz nije dobila zaposlenica kluba Elizabeta Sverić, ona je imala opravdanje zbog nedolaska na okupljanje plavog parlamenta, bila je bolesna. Sportskim novostima se javio dugogodišnji trener mlađi dobnih kategorija Modrih Jozo Bandić koji je izrekao svoju stranu razloga zašto je dobio otkaz. Između ostalog, kazao je kako ‘on ima svoju glavu i misli s njom‘.

Međutim, klupski izvori tvrde da se uopće nije radilo o tome da netko može drukčije misliti i to verbalno iskomunicirati. Tvrde da se nikome ne brani da iznese svoje mišljenje, te da su svi skupštinari mogli doći na sjednicu plavog parlamenta, izaći za govornicu i kazati sve što misle. I da za njih ne bi bilo nikakvih posljedica, da nitko ne bi dobio otkaz i da bi normalno mogao dalje nastaviti raditi svoj posao. U klubu drže da se radilo isključivo o tome da se ruši kvorum, da se Skupština ne održi, te da se tako blokira funkcioniranje kluba. A to smatraju udarom na Dinamo, te da ljudi koji su to napravili, ne mogu ostati u Maksimiru.

Nema još saznanja kad bi se trebala održati iduća Skupština, hoće li se to dogoditi krajem godine ili će sve se sve prebaciti na ožujak, kad ovoj Skupštini istječe mandat

Inače, ovi otkazi su i opomena svim zaposlenicima da se ne prihvaćaju skupštinskih mandata. Jer kao što vidimo, mogu nastradati. O tome smo već pisali i prije, neuobičajeno jest da zaposlenici budu članovi Skupštine, da glasaju za ili protiv svojih nadređenih. U budućem sazivu Skupštine to se ne bi smjelo dogoditi.

Nema još saznanja kad bi se trebala održati iduća Skupština, hoće li se to dogoditi krajem godine ili će sve se sve prebaciti na ožujak, kad ovoj Skupštini istječe mandat. Dinamo sad ima Izvršni i Nadzorni odbor, može normalno funkcionirati, tako da po klupskim informacijama nema nikakve žurbe. Novi Statut je dat na doradu, vidjeti ćemo kako će se to ‘doraditi‘.

Neki izvori nam kazuju da bi Dinamo mogao dobiti funkciju dopredsjednika, ali o tome zasad nema konkretnijih podataka. Naravno da će priča oko novog Statuta stalno biti u opticaju, jer on mora sadržavati bitne elemente demokratizacije kluba. Naravno da se svima uključenima u tu priču riječ ‘demokratizacija‘ i ne sviđa previše, no pričekajmo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati.

Dinamo naravno mora poslati zapisnik s Skupštine održane u ponedjeljak u Gradski ured za opću upravu, ali za to ne postoji neki obvezatni rok. Tako da procjenjujemo da će iz Maksimirske 128 neće previše žuriti. Plaše li se i dalje ‘Zorićeve struje‘ koja šalje dopise i žalbe na sve relevante adrese, i na onu ministrice Brnjac? Kratko i jasno - ne. Drže da je sve napravljeno po zakonu, te da Zorić puca ćorcima.

Linker
04. svibanj 2024 06:46