Takuro Kaneko

 Naoki Nishimura/Aflo/Profimedia
DOZNAJEMO

Otkriće u Zemlji izlazećeg sunca: Japanac od milijun eura blizu dolaska u Maksimir!

Statistika mu je jaka strana, ove sezone je u 18 utakmica imao osam golova i četiri asistencije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2023. 11:30

Hoće li nakon Kazuyoshija Miure opet jedan Japanac zaigrati za Dinamo? Naime, iz vrlo pouzdanih izvora saznajemo da je Takuro Kaneko (25), nogometaš Sappora, koji igra na desnoj strani vezne linije ili na desnom krilu pred dolaskom u maksimirski klub.

Statistika mu je jaka strana, u ovosezonskom prvenstvu Zemlje Izlazećeg Sunca u 18 utakmica zabio je 8 pogodaka i 4 puta je asistirao, nadodao je i pogodak u tamošnjem kup natjecanju. Ukupno je za svoj klub odigrao 150 utakmica, postigao je 26 pogodaka i 14 puta je asistirao.

Trener u Sapporou mu je Mihajlo Petrović, koji je u karijeri vodio slovenske klubove Primorje, Domžale, Olimpiju i Dravograd, bio je i u Austriji, vodio je Sturm i Kärnten prije nego što se otisnuo u Japan. Vjerojatno je i on ponudio koju dobru riječ o Japancu, a vjerojatno je jedan od mogućih posrednika bio današnji pomoćni trener Maribora Mihael Mikić. Naime, bivši igrač Dinama veliki dio karijere proveo je u Japanu, a i prije je već imao preporuka kad se radi o japanskim igračima koji bi mogli konkurirati za maksimirski klub.

Kaneko igra u formaciji 3-5-2 koju forsira Petrović, radi se očito o klasičnom wing-backu. Ugovor s japanskim klubom mu traje do kraja siječnja 2025. godine, a cijena na Transfermarktu mu iznosi milijun eura. Transfer još nije dogovoren, tako da se ništa unaprijed ne treba zaključivati, vidjeli smo već mnogo puta, kad su dolasci u Dinamo u pitanju da se stvari mogu okrenuti preko noći.

Linker
11. svibanj 2024 20:13