Ante Ćorić, Jozo Bandić i Bojan Knežević (kadar iz 2014. godine)

 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

Otpisan u Dinamu: ‘Hodao sam po stadionu kao gluha svinja, nisu mi ništa govorili. Žrtva sam i krađe identiteta‘

‘Na mail sam od Dinama dobio izvanredan otkaz. Dobro da nije na raspolaganju i Goli otok‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. rujan 2023. 22:25

Dinamova Uprava ispunila je najave, podijelila je dva otkaza zaposlenicima koji su ostali odani Zdravku Mamiću. Radi se o članovima Skupštine koji se nisu pojavili na sjednici u ponedjeljak. Iz sportskog sektora otkaze su dobili glavni skaut Marijan Vlak te skaut u klupskoj školi Jozo Bandić, dok je treći skaut Dalibor Poldrugač aut još od lipnja kad mu je istekao ugovor. Dinamo tumači da su oni ugrozili stabilnost poslovanja kluba te na tome temelji raskid ugovora.

- Na mail sam od Dinama dobio izvanredan otkaz. Jednostran, bez ikakvog obrazloženja. To je ono - partija ti sudi po kratkom postupku. Dobro da nema na raspolaganju i Goli otok. Potpisani su Vlatka Peras, predsjednica Uprave i Dario Šimić, što god je on tamo... Konsterniran sam. To mi je valjda nagrada za 20 godina rada u Dinamovom "rudniku". Očito je bitno tko je kome dao glas, a nije bitno tko što radio i stvarao za klub. Važno je da su maske pale, a tko zna za što je to dobro – kazao nam je Jozo Bandić i dodao:

- Prije godinu dana Tomislav Butina me maknuo s mjesta trenera juniora, navodno je razlog to što nisam bio prvak, a očito je malo dublji razlog. Imao sam potom, na papiru, funkciju skauta u školi. Međutim, nitko sa mnom godinu dana nije komunicirao niti rekao što da radim, hodao sam po stadionu, da ne budem prost, kao gluha svinja. To je tako završilo. No, iako mi je ugovor istekao u lipnju dali su mi novi koji sam potpisao s 1. srpnjem 2023. na dvije godine.

image

Jozo Bandić

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Hoćete li tužiti klub?

- Neću. Radio sam u Dinamu 20 godina i žalosno bi bilo da ga tužim. To više govori o njima. Moram tražiti drugi posao i hvala im. Ako misle da su riješili problem s time želim im sreću. Ukoliko ne mislimo istom glavom nije dobro, nekoga izgleda treba gurnuti niz stepenice. Moramo svi misliti istom glavom, kao nekih davnih godina koje su trebale biti zaboravljene. Znam da su otkaze dobili i Vlak i Poldrugač, što se tiče sportskog sektora, s time da mislim kako je Poldrugač izvan kluba od lipnja. Poznato mi je da su na njega stalno radili pritiske, čak ga pojedini i vrijeđali... Ja imam svoju glavu pa mislim s njom, a drugi neka misle što hoće. Po ugovoru imam pravo na tri plaće i to je to.

Potom nam je Bandić otkrio još nešto:

- Vodim borbu s krađom identiteta. S moga profila je skinuta fotografija pa su ljudi zvali reprezentativce od Kramarića, Vrsaljka, Sose, More... da ne nabrajam sve, i u moje ime tražili novac da sam u bolnici, da sam dobio otkaz, da nemam za kruh i tako tako... Sve mi se to spojilo. Baš zanimljivo. Bio sam u policiji, prijavio krađu, nažalost neki su mi već poslali presliku da su uplatili tim lopovima novac, dakako da sam objavio čim sam shvatio i stigao da je to krađa identiteta. U policiji mi kažu – to je tipičan "ribolov", pa tko se upeca. Mislim da će se lopovi naći jer sredstava su uplaćena u hrvatskoj banci.

Na kraju je Bandić kazao:

- Ostalo mi je samo boriti se da ostanem normalan. Imam 59 godina i troje djece, probat ću prespavati noć, dočekati novi dan i onda sjesti s obitelji. Svi su u šoku kad nakon 20 godina služenja završite gdje završite, nije lako. Ponosan sam na svoj rad u Dinamu za kojeg sam živio 24 sata dnevno, kroz moje ruke prošli su mnogi budući A reprezentativci, mogu me oni istjerati iz Dinama, ali Dinamo iz mene ne mogu nikada. Taj će grb uvijek biti u mojem srcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:38