Ante Čačić na Trgu bana Jelačića

 DAMJAN TADIC Cropix
TKO UMJESTO ČAČIĆA?

Ova dva imena raspirila bi maštu navijača Dinama. I slobodni su! Bišćan, Kek, Tomić? Daleko od realnosti...

U modrim dvorima imat će, odluče li se na radikalan potez, jako skučen prostor za djelovanje...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 03. travanj 2023. 22:57

U slučaju da se Dinamo definitivno odluči na potez smjene trenera Ante Čačića, kojem prema slovu ugovora tada, prema nekim informacijama, mora isplatiti 1,7 milijuna eura bruto otpremnine, iako teoretski na kraju sezone može ući u opciju iscrpljivanja, gurajući Čačića u područje lišeno velikih odluka, činjenica je da na tržištu u ovome času nema previše opcija.

Pogotovo onih realnih. Igor Bišćan izbornik je mlade reprezentacije i sigurno neće napustiti tu poziciju do kraja Eura, što ga praktički izbacuje i iz "ljetnih" kombinacija, Goran Tomić smjestio se u Al-Nasru (UAE), Igor Jovićević, kojeg se napokon cijeni u Maksimiru, vezan je uz Šahtar, Sergej Jakirović je tek nedavno preuzeo Rijeku, vatra oko Matjaža Keka je utihla (on je konačno i dalje izbornik Slovenije), priče oko Slavena Bilića, naš je dojam, daleko su od realizacije, a i perspektivni Istrin Garcia nema jak lobi unutar kluba.

Od onih koji su slobodni, i barem bi na prvu raspirili maštu, stoje Halilhodžić i, eventualno, Prosinečki, no upitno je koliko su obojica spremni gasiti maksimirske požare. Ako, dakle, Dinamo u bliskoj budućnosti i krene po novog čovjeka, imat će skučen izbor, i morat će donijeti ispravnu odluku dalekosežne vizije, s obzirom na to da "modre" od ljeta čeka velika rekonstrukcija i zidanje nove generacije, uz stalnu ambiciju trofeja i napada na barem play-off LP-a. Prije je to crvena, nego ružičasta situacija, stoga mjesta za pogreške - nema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:08