Darko Podnar i Dario Šimić

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
U RAZGOVORU ZA NOVU

Ovako danas funkcionira Dinamo: Dario Šimić otkrio kako se nakon Mamića kupuju igrači na Maksimiru

‘Mislim da smo svoj posao napravili odgovorno, a bez jedne stvari nema niti europskog Dinama‘
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2023. 21:36

Dario Šimić, jedan od istaknutijih članova Dinamove Uprave, gostovao je večeras u dnevniku Nove Tv, i tamo podijelio razmišljanja o svojem radu u klubu i situaciji koja se trenutno događa u klubu, na terenu i izvan njega.

- Ako ćemo vjerovati kladionicama, 60 posto da smo prvaci, onda je to super, možemo mirno spavati. Ja sam Dinamovo dijete, Dinamov igrač i znam da pobjede znače. Od njih se živi, mi moramo pobjeđivati, na to smo osuđeni – započeo je Šimić i progovorio o rezultatima protiv Hajduka i Ballkanija.

- Čim se dožive porazi, kod nas je velika nervoza. Ali, to je sve normalno. Imamo pobjednički mentalitet i tko to ne može izdržati, nije mu mjesto u Dinamu.

Slijedio je razgovor o sjednici Izvršnog odbora, koji će se sastati po prvi put nakon uspostavljanja.

- Ja bih prvo spomenuo, nakon one velike krize koja je sve razdijelila na dva dijela, zajedno s navijačima dali smo podršku predsjedniku Barišiću. Sad je konačno izabran Izvršni odbor. Vidim da su to kvalitetni ljudi, koju će povesti Dinamo u jednu bolju budućnost – krenuo je pa progovorio o svojem dijelu posla.

- Što se tiče uprave i prijelaznog roka, Dinamo trenutno funkcionira kao četveročlana uprava koja zajedno donosi odluke. Ja sam zadužen za sport, dajem prijedloga, a onda Danijel Tomačić, Darko Podnar i Vlatka Peras, zajedno sa mnom odlučuju je li nešto dobro ili nije. Otkako nema Zdravka i Zorana, uvijek su se treneri nešto pitali i igrači su se dovodili u dogovoru s trenerima. To ima prednosti i mana. Kad trener izabere igrače, onda ne može tražiti alibi. Ali, mane su to što Dinamo često mijenja trenera, u prosjeku svakih osam mjeseci. I onda može doći novi trener i reći da mu ti igrači nisu dobri – objasnio je.

- Iza nas je bio zahtjevan zadatak jer nismo imali Izvršni odbor. Mislim da se uprava ponijela odgovorno prema svom zadatku. Uslijed jako loše tranzicije one šampionske momčadi. Izgubili smo 15 igrača iz te ekipe. Potrudili smo se napraviti tranziciju i uzeti što bolje igrače. Dovedeni su najpotentniji mladi hrvatski igrača, Luka Stojković, Gabrijel Vidović i Lukas Kačavenda. Nažalost, Luka i Lukas su se ozlijedili. Gledajte, naravno da ću podnijeti svoj izvještaj, mislim da smo napravili odgovoran i dobar posao – zaključio je Šimić i okrenuo se pitanjima novog statuta.

- Statut je jako važna stvar, mora se naći zajedništvo s članovima kluba. Mislim da je prijedlog koji je na stolu, 28 članova s jedne i 28 članova s druge strane, vrlo korektan prijedlog. Mislim da će predsjednik izvući najbolje rješenje i da će paziti na budućnost kluba.

Posljednja stavka razgovora bila je priča o novom stadionu.

- Mi ne možemo razviti europski Dinamo bez novog stadiona, sad smo se uvjerili da će to biti sve teže i teže. Srećom, imamo vladu i premijera koji su spremni pomoći nogometnoj infrastrukturi, kao i gradonačelnika koji navija za Dinamo. Ali, moraju u skupštinu ući ozbiljni ljudi, na koje znaju da mogu računati – rekao je za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 08:30