RONALD GORSIC Cropix
ODLAZAK U SLAVONIJU

Ovakve Modre ove sezone vjerojatno više nećemo vidjeti! Evo kako bi Dinamo mogao izgledati u Vinkovcima

U cijeloj priči intrigira i jedan povratak. Radi se o veznjaku koji je u Maksimir stigao kao velika nada
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2022. 23:02

Modri putuju na kup-ogled bez svojih reprezentativaca, koji su se razmili po raznim meridijanima igrajući za svoje nacionalne vrste. Neće u Jarmini biti ni ozlijeđenih Stefana Ristovskog, Arijana Ademija i Luke Menala.

Strašan ritam

Moguće je da kup-ogled preskoči i Dino Perić, Čačić ga vjerojatno neće koristiti protiv Borinaca, ne treba s njim previše riskirati. Perić igra u sjajnoj formi, ali znamo da je podložan ozljedama, tako da nije uputno uoči nastavka sezone, ogromnog i zaista zastrašujućeg ritma, koristiti njegove usluge baš na svakoj utakmici. Međutim, iako ima veliki broj reprezentativaca u raznim selekcijama, ima ZG-klub dovoljno igrača za složiti jaku momčad za kup-utakmicu.

Primjerice, sastav Modrih za utakmicu u Jarmini mogao bi izgledati ovako: Zagorac - Dilaver, Lauritsen, Theophile, Štefulj - Mišić, Bulat - Špikić, Ivanušec, Bočkaj - Drmić.

Dakle, kao što vidite, i bez sve sile onih najboljih koji su reprezentativci, Modri će protiv Borinaca igrati u sastavi s prekaljenim igračima, koji su prošli mnoge velike utakmice, od onih na domaćoj sceni, do grandioznih i dugo pamtljivih europskih utakmica. Čačić će ovoj selekciji priključiti i nekoliko juniora, s prvom momčadi je, recimo, trenirao Marko Soldo, vjerojatno će priliku dobiti i desni bek Lovro Gubijan (18). Ova momčad koja bi trebala istrčati u Jarmini naravno da ne bi trebala imati nikakvih problema kad se radi o nastavku natjecanja u Kupu. Ali, isto tako garantira zanimljivo poslijepodne (utakmica počinje u 16 sati), koje će pohoditi veliki broj gledatelja u kraju koji većinom navija za Dinamo i u kojem se plava boja posebno voli.

U cijeloj priči intrigira jedan povratak. Radi se o Marku Bulatu (20), mladom veznom igraču, koji je u Maksimir stigao iz Šibenika kao velika nada. Teško je stradao u ožujku ove godine, slomio je nogu na treningu i propustio ostatak sezone, vrijeme je provodio na rehabilitacijama, pa je dugo vremena trenirao odvojeno od momčadi, na koncu se priključio, a protiv Lokomotive u prošlom kolu HNL-a je prvi put zaigrao nakon loma noge, dobio je četiri minute u završnici utakmice. Protiv Borinaca u Kupu trebao bi startati od prve minute.

Treba vremena

Povratak Bulata itekako će zaoštriti konkurenciju u veznoj liniji, ali isto tako bit će to prilika da Čačić u nekim utakmicama odmori svoje neprikosnovene vedete Arijana Ademija i Josipa Mišića, koji nose ogroman teret i igraju veliki broj utakmica. Bulat je po vokaciji defenzivni vezni, ali s izrazitom kreativnošću u igri. Naravno, nakon duge stanke sigurno će mu trebati vremena da uđe u pravu formu, da se vrati na one “tvorničke postavke” na kojima je bio prije loma noge. No, informacije s treninga govore da već sad pokazuje podosta dobru formu i da će već nakon kup-utakmice protiv Borinaca na sljedećim utakmicama dobivati sve više prilika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:38