Mislav Ćutuk

 Ralf Poller/avanti/imago Sportfotodienst/profimedia
PAO JE POTPIS

Ove sezone briljira i najbolji je strijelac kluba, mamili su ga mnogi velikani, ali on je izabrao - Dinamo!

U šest utakmica za mladu hrvatsku reprezentaciju je postigao isto toliko golova
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2024. 06:40

Mislav Ćutuk (17), talentirani mladi napadač, potpisao je u srijedu stipendijski ugovor s Dinamom. Možda to i ne bi bilo neko posebno iznenađenje da mladić nije imao ponude mnogih velikih europskih klubova, koji su ga željeli vidjeti u svojoj “štali”.

Naravno, kad je tako, onda mlade dečke nije lako zadržati u klubu. Često su u plavom klubu ranijih godina zbog pritiska obitelji ili menadžera znali probijati financijske gabarite kako bi zadržali mlade dečke kojima “namiguju” veliki europski klubovi. Ovoga puta u slučaju Ćutuka nije bilo tako. Posao je odradio v.d. sportski direktor Marko Marić. Iskomunicirao je ostanak iznimnog talenta bez da je izašao iz “financijske kućice” predviđene za takve ugovore. To će biti i daljnja politika maksimirskog kluba, neće više biti “aviona i kamiona” kad su u pitanju mladi igrači. Radit će se na tome da im se objasni da je Dinamo najbolji klub za njihov razvoj i da je najbolje da ostanu u Maksimiru. Što se u mnogo slučajeva pokazalo točnim...

Recimo, prije neki dan smo razgovarali sa šefom Dinamove škole Ivom Milićem, koji nam je kazao kako je prisustvovao jednom seminaru UEFA-e, a na kojem su tema bili mladi igrači koji u ranim godinama odlaze iz svojih matičnih klubova u velike europske klubove koji im osiguravaju bogate financijske kolače. Na tom seminaru je kazano da 85 posto tih igrača na kraju ne naprave uspješnu karijeru, barem ne onakvu kakva im se predviđala. Kad je Dinamo u pitanju, jedan od najboljih primjera je Petar Sučić, dečko kojeg se može smatrati igračem udarne postave Sergeja Jakirovića, koji je do prije neki mjesec igrao za plaću od 2 tisuće eura mjesečno.

Kas smo kod Ćutuka, doveden je iz Neretvanca iz Opuzena. Tamo su ga primijetili Dinamovi skauti te ga prije pet godina doveli u Maksimir. Ove sezone Ćutuk briljira u kadetskom prvenstvu Hrvatske. Najbolji je strijelac Dinama, koji je već osigurao naslov. Mladić je sjajan i u U-17 reprezentaciji Hrvatske. S dva gola pomogao je nacionalnoj momčadi da se plasira u elitnu rundu kvalifikacija. U prvom kolu te runde postigao je dva gola protiv Njemačke za ukupnih 3:3. U šest utakmica za U-17 selekciju Ćutuk je postigao isto toliko golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:41