RONALD GORSIC Cropix
UPALJEN ALARM

Ovo bi moglo skupo koštati Dinamo! Prvak bi u dva tjedna mogao ostati bez čak dva ključna ofenzivca

Vrijeme polako curi, što će napraviti u Maksimiru?
Piše: Andro PolićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 08:14

Izuzev biblijskog potopa, u prijateljskoj utakmici zatvorenoj za javnost, kojoj je prisustvovalo tek nekoliko novinara, dvoboj Dinama i slovenskog Brava u utorak navečer ostat će upamćen po ozljedi Brune Petkovića. "Plavi devet" lažnom je kretnjom poslao suparnika u prazno, a onda mu prodao i "tunel" u svom stilu, međutim, brzo je završio na natopljenom travnjaku. "Kiseo" izraz lica, uzrokovan bolovima, i zabrinut pogled prema klupi, odmah je dao do znanja kako nešto nije u redu s brončanim "vatrenim" iz katarskih pustinja. Minutu kasnije, šepajući je napustio teren, a njegovo mjesto u napadu zauzeo je Josip Drmić.

- Brine me ta ozljeda. Dobio je neugodan udarac u predjelu butnog mišića. Jako je bolno, nadam se da nije najgore - komentirao je trener Ante Čačić nakon utakmice.

Iako je susret sa slovenskim klubom trebao poslužiti kao "generalka" uoči nastavka sezone, koji Dinamu slijedi u subotu protiv Gorice, u gotovo nemogućim vremenskim uvjetima nije bilo puno prostora za uigravanje i ubiranje konkretnih dojmova, kako o pojedincima, tako i o čitavoj momčadi. Utakmica je, zbog "bazena" na terenu, poprimila zaštitno obilježje nogometa na pijesku - "nemoj igrati po podu". Tako su "modri", u pregršt dugih lopti, nabijanja i dugometražnih klizećih startova, potencijalno ostali bez udarne igle u napadu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nadoda li se na konto i nedavni odlazak Mislava Oršića na Otok, hrvatski bi prvak tako u dva tjedna mogao ostati bez dva ključna ofenzivca, koja su posljednjih godina redovno potpisivala presude suparnicima. U slučaju ozbiljnije ozljede, koja bi Petkovića maknula iz stroja na neko konkretnije vrijeme, u Maksimirskoj 128 morali bi, praktički, hitno intervenirati. Kao njegova prirodna zamjena nameće se Drmić, autor 25 pogodaka u riječkom dresu prošle sezone. No, treba ponovno spomenuti da Švicarac hrvatskih korijena ima probleme s koljenom, koje je operirao četiri puta. Drugu, pravu alternativu, u slučaju ozbiljnije Petkovićeve ozljede, Dinamo trenutačno - nema. Poziciju špice može pokriti i Mahir Emreli, a upravo je reprezentativac Azerbajdžana krenuo s Petkovićem u vrhu napada protiv Brava, u sustavu 4-4-2, koji je Čačić isprobao i u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Celja u Rovinju.

Kao jedna od opcija u napadu nameće se povlačenje Sandra Kulenovića s posudbe. Topnik Lokomotive u tekućoj HNL sezoni ima šest pogodaka i pet asistencija, pri čemu je točno trećinu golova zabio upravo matičnom klubu. Dinamo je nedavno na Rujevicu, također na posudbu, poslao Denija Jurića, a prošlog ljeta Komnen Andrić otisnuo se u francuski Clermont.

Iako se u Maksimiru nadaju kako će s Petkovićem biti sve u redu, potencijalna kupovina Diona Drene Belje već se polako pokazuje kao propust, pa tako nije isključeno da Dinamo ponovno zaviri na tržište. Vrlo brzo trebala bi biti jasnija situacija oko Josipa Brekala. Iako je Andy Bara, njegov menadžer, izjavio kako je Dinamo zainteresiran, Čačić je nakon utakmice protiv Brava rekao: "Mislim da Brekalo nije blizu Dinama". Isto tako, Čačić je poručio kako će, u slučaju pojačanja, "tražiti isključivo igrača koji može odmah ući u prvih 11".

Brekalo bi, u pravoj formi i spremi, bio pravo pojačanje, a u prilog ide i činjenica kako se najbolje snalazi na lijevom krilu, poziciju na koju je redovnu pretplatu posljednjih sezona imao Oršić. Ipak, Dinamo će sigurno imati konkurenciju bogatijih ponuda, ali u prilog povratka "kući" izdanka "modre" akademije, mogla bi ići činjenica da 24-godišnjak želi ponovno pokucati na vrata reprezentacije, a najbliže izbornikovim očima bio bi upravo - u Zagrebu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:11