GORAN MEHKEK Cropix
SPORTSKO JUTRO

Ovo bi se moglo dogoditi prvi put u povijesti HNL-a, čeka se velika odluka na Maksimiru: ‘To je bolna točka‘

U današnjem izdanju ‘Sportskog jutra‘ glavna tema je bila smjena Sergeja Jakirovića u Dinamu i pitanje njegovog nasljednika
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2024. 11:46

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Dinamo i smjena Sergeja Jakirovića glavna je sportska tema u Hrvatskoj pa se o njoj raspravljalo i u današnjem izdanju ‘Sportskog jutra‘. Glavni fokus je bio na pitanju tko će naslijediti Jakirovića, ali prije toga je novinar Jutarnjeg lista Tomislav Juranović ustvrdio jednu stvar:

- Kada zapravo analiziramo cijelu sezonu, Dinamo je odigrao jednu ozbiljnu utakmicu, onu u gostima kod Qarabaga u Bakuu. Sve ostalo je bilo diskutabilno, posebno protiv ozbiljnih protivnika.

Dinamo je uzeo rok do 2. listopada i utakmice protiv Monaca da dovede novog trenera. Priča se o raznim imenima, a postoji mogućnost da ćemo u Maksimiru uskoro gledati stranog stratega. Tome je sklon sportski direktor Marko Marić, a ako se to dogodi, u SuperSport HNL-u će se s klupa sve manje pričati hrvatski jezik.

- Ako Dinamo dovede stranca, možemo se dotaknuti jedne bolne točke, a to je da je Hrvatska na žalost prestala proizvoditi kvalitetne trenere koji bi danas-sutra najnormalnije sjesti na klupu Dinama ili Hajduka. Stranci su na klupi Hajduka, Rijeke i Osijeka, a ako dođe stranac i u Dinamo dogodit će se da najbolja četiri kluba vode stranci. Mislim da se to nikada nije dogodilo u povijesti HNL-a - rekao je Juranović.

Andro Polić iz Jutarnjeg lista je naglasio jednu zabrinjavajuću stvar:

- Ne mogu se sjetiti niti jednog našeg mlađeg trenera da možemo reći da je moderan, da donosi neku inovaciju i da je zalog za budućnost. Zbog toga se naši najbolji klubovi okreću stranim rješenjima. Nažalost, to zvuči malo zabrinjavajuće, a kada dodamo da i Istra 1961 ima stranog trenera, ispada da bi pola lige onda imalo strance na klupi - rekao je Polić, a Juranović se nadovezao:

- Postoje neke sistemske greške koje se moraju ispravljati na svim razinama. To je pitanje koje se mora otvoriti s Borisom Kublom i čelnim ljudima Akademije HNS-a. Negdje je očito došlo do vakuuma. Kao da je HNL prestao izbacivati na onoj razini na kojoj je to bilo prije, a tu govorim i o drugoligaškom društvu.

Što su još Juranović i Polić pričali u ‘Sportskom jutru‘ o Dinamu, ali i svim ostalim aktualnim sportskim temama pogledajte u cijeloj emisiji:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 13:19