MICHAEL DEBETS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Michael Debets/alamy/alamy/profimedia
PIŠE FRANE VULAS

Ovo je dno dna, pa ubili su kompletan nogomet. J**eš sve, nevažno je... Sramota me kao Hrvata!

‘I što sad dalje? Kad će se igrati, koga briga. Ubili su Michalisa, treba ih žestoko kazniti‘
Piše: Frane VulasObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 19:19

Ovo su jedni od najtužnijih dana u povijesti hrvatskog nogometa, ali i mnogo šire. Grčka je zavijena u crno, a Hrvatska se zbog ‘zločestih plavih dečkiju‘ crveni od srama. Događalo se u našem nogometu svašta. Na Desincu je lani izbjegnuto najgore, još mnogo puta također je bilo za dlaku. Na kraju krajeva u našem je elitnom rangu smrtno stradao čak i nogometaš, Hrvoje Ćustić je preminuo od posljedica udarca glavom u zid na utakmici HNL-a.

Bio je to splet nesretnih okolnosti, neadekvatne infrastrukture... Ali u ovom slučaju je jedan ljudski život svjesnim, planiranim činom nasilja oduzet, ugašen. Nitko se nije slučajno zatekao tisuću i pol kilometara od Zagreba. Možda to nije bio konačan cilj tog čina bezumnog nasilja, ali ubili su čovjeka. Pod ‘opravdanjem‘ nogometa, klupske i navijačke pripadnosti, štajaznam kakve druge nebuloze. Dno dna.

Ma jeb.. nogomet, sve. Kakav Dinamo, Hajduk, AEK, PAOK... Što je to sad bitno? Čovjek je mrtav. Mladi čovjek. Sve drugo je poslije ovoga postalo potpuno nevažno. Sramota me kao Hrvata. Sramota me kao navijača, neovisno što se radi o Dinamu, a ne Hajduku. A kao čovjek sam baš zgrožen.

I što sad dalje? Smjenjuju kompletno vodstvo grčke policije koja je uhvaćena na spavanju iako je upozoravana na sve od strane kolega iz susjedstva, pa i hrvatskih? Kasno je, to sada neće ništa promijeniti. Kad će se igrat? Koga briga, ubili su momka. Dinamo će kaznit, možda čak i izbacit iz Europe? Neće, ali i da hoće što je sad to važno, čovjek je ubijen. Pa reagiraju svi, od klubova, Saveza, do policija i Vlada... Ali sada je sve to ionako više posve nebitno. Michalis Katsouris odim od gore više nikada neće pogledati utakmicu svog AEK-a, neće zasnovati obitelj, svojoj majci podariti unuke...

Treba žestoko kazniti krivce, ubojicu/ubojice, te huligane koji su osim Michalisa ubili i nogomet. Za početak neka ih odvedu ispred uplakane familije, majke koja je poslije gubitka sina doživjela i srčani udar. Neka objasne samo jednu stvar. Zašto? Ali i svi oni sličnog mentalnog sklopa neka sebi postave isto pitanje prije iduće gluposti koju planiraju napraviti u ime nogometa.

Linker
22. travanj 2024 23:46