RONALD GORSIC Cropix
PROCURILO U JAVNOST

Ovo je novi klub Arijana Ademija? ‘Problem riješen, zabrane nema, stiže kapetan zagrebačkog Dinama‘

Ovo nije prvi put da klub kojeg je svojevremeno vodio i Slaven Bilić gleda prema HNL-u
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. ožujak 2023. 13:55

Prema vijestima iz Kine ostale su samo formalnosti prije nego što kapetan Dinama Arijan Ademi potpiše za Beijing Guoan. Prema pisanju tamošnjeg portala qq, kineski klub riješio je i posljednju prepreku koja je stajala između transfera - podmirili su stare dugove prema igračima zbog kojih nisu mogli registrirati nove igrače.

"Guoanu je bilo zabranjeno dovoditi igrače. Sada kada je problem riješen, zabrane više nema. Osim De Souse, čiji je dolazak potvrđen, stiže i 32-godišnji kapetan Dinamo Zagreba. Uskoro će postati novi veznjak Guoana", tvrdi se u tekstu u kojem je navedeno kako će kineski klub obeštetiti Dinamo s milijun eura.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ademi je 2010. godine došao u Dinamo iz Šibenika, odigrao je za klub iz Maksimira 358 utakmica, postigao 41 i asistirao za 30 pogodaka te podigao čak 15 trofeja od čega 11 naslova prvaka. Posljednjih dana sve više se špekuliralo kako kraj sezone neće dočekati u Maksimiru

- Za njega postoji interes i naći ćemo rješenje koje je najbolje i za njega i za Dinamo... On je kohezivni faktor, on je vođa, igrači ga slijede i to je suvišno govoriti. No doći će vjerojatno vrijeme kad će Dinamo morati igrati bez Ademija - rekao je Ante Čačić prije nekoliko dana.

Inače, ovo nije prvi puta da Beijing Guoan gleda prema HNL-u. U ljeto 2021., u vrijeme dok ih je vodio Slaven Bilić, u Osijek su poslali 8,5 milijuna eura "tešku" ponudu za Ramona Miereza nakon sezone u kojoj je Argentinac bio najbolji strijelac lige. Ponuda je prihvaćena, ali posao je propao pred samu realizaciju transfera jer je upravo tih dana u kineskom nogometu uveden "salary cup" koji je klubovima ograničio potrošnju.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
14. svibanj 2024 09:19