Velimir Zajec

 RONALD GORSIC Cropix
OBRAČUNAVANJE S KOSTURIMA

Ovo je trenutak koji će odrediti budućnost Dinama: U Maksimiru su jednome konačno odlučili stati na kraj

Nije bilo logično očekivati sječu na Maksimiru, pred Dinamom je sad period stabilizacije
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 20. ožujak 2024. 14:28

Nije bilo logično očekivati "sječu". Razloga je i previše. Ono osnovno baziralo se na stabilnost, važnu i za buduće pregovore s financijskim institucijama, a sekundarno, i zbog stabilnosti unutar kluba. Logično se pritom čini čekanje izvješća Uprave, pa i promoviranja u to tijelo čovjeka zaduženog za financije, čime Malenica, uz dopredsjednika Skendera, te najavljeni ured za financijska pitanja dobiva iznimno važan zadatak - sada, nakon dvadesetak godina duboko skenirati Dinamove financije, čime će se dobiti kvalitetna slika Dinamove budućnosti: može li se maksimirski klub riješiti relikta prošlosti, života na "ler", revolving kredita, odnosno prilično fluktuirajućeg proračuna koji ovisi o strahovitom broju faktora, čime je nemoguće da bude fiksno stabilan. I je li doista točno da je sama "unutarnja" revizija jednom postala otegnuta okolnost za zamišljenu privatizaciju kluba, koju su proklamirali sada već bivši čelnici?

Sama potvrda te tvrdnje, dovoljno bi rekla s koliko se kostura Dinamo tek mora obračunati, odnosno koliko je živio u svijetu "Davida Copperfielda", spremnog na razne financijske trikove, kako bi ostao solventan te tržišno i rezultatski jak. U svijetlu svega toga, činjenica da su neki novi "modri" praktički "zaključali" Vlatku Peras te njene pobočnike Podnara i Tomačića, dovoljno govori. Što u ovome času misli Vlatka Peras, pitanje je za milijun dolara... No, čak i financije nisu jedine, ako analiziramo prve poteze nove Dinamove vlasti. Ova "plava vlada", naime, na mjesto vršitelja dužnosti sportskog direktora imenovala je, dakle, Marka Marića.

- Sjajan kadar, posao u Školi je za skinuti kapu - reći će mi jedan klupski insajder, pritom, ipak, postavljajući pitanje:

- Ne znam, međutim, može li se dovoljno rastegnuti da drži oba ključna sektora, jer to je iznimno zahtjevan posao. U Školi još ima posla, a pitanje sportskog direktora je krucijalno. Nadam se da može - zaključuje izvor Jutarnjeg, ne ostavljajući pitanja ispod tepiha.

Naime, pitanje Marića ujedno je i pitanje - Podnara. Član Uprave koji je, priča se, i sam vrlo aktivno i strastveno sudjelovao u transfernim procesima, naime, u jedinom je intervjuu za medije, za Germanijak, u nečemu što po klubu inače uopće ne bi smjelo nikada izaći u javnost, kazao, između ostaloga, kako je konačni rezultat sportske politike kluba u ljetnom prijelaznom roku krajnje suspektni produkt Darija Šimića, ali i - Marka Marića. Konkretno, u slučaju Alžirca Titraouija, gdje tada Podnar postavlja pitanje, ne samo sumnjive kvalitete, već i potencijalnih marifetluka. Te da su klub spasili Peras i on, a valjda i Tomačić. Taj intervju sada ponovno postaje važan, jer radi se o ljudima koji bi već danas trebali funkcionirati za dobrobit Dinama. Pitanje glasi: je li to nakon svega uopće moguće?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 18:20