Gojak, Theophile i Dilaver

 CROPIX
RJEŠAVANJE KRIŽALJKE

Ovo je trojac koji napušta Maksimir? Jedan Čačićev potez je znakovit, ali već je pokazao da zna iznenaditi

Kadar je itekako prevelik, a trener je igračima već kazao da je počeo proces dug oko mjesec i pol.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 12. srpanj 2022. 08:12

- Sljedeći ćemo tjedan razdvojiti svlačionicu; oni koji nisu u prvom planu radit će u drugom terminu. Teško je imati 29 igrača u rotaciji, to ne prolazi. Ali prijelazni rok traje, upita ima, imamo igrače koje drugi traže na posudbu, a imamo i one pred kojima je zadnja godina ugovora. Polako. Trudim ih se sve držati iznad vode, ali počinju utakmice i svaki radni tjedan ćemo raditi dodatne selekcije. Na dobrobit svih.

Tako je Ante Čačić govorio uoči Hajduka. Nakon što je Superkup osvojen trener Dinama morat će donijeti neke odluke. Prvenstvo je pred vratima (Lokomotiva u petak u 20). U ponedjeljak se to, doduše, nije dogodilo, "modri" su trening imali u poslijepodnevnom terminu i za očekivati je da će Čačićeva sječa na scenu stupiti odmah potom ili najkasnije tijekom utorka, kada bi se trebala oformiti ta "skupina prekobrojnih". Naravno, glavno pitanje glasi - tko će biti u njoj...?

Odlazi i Andrić?

Čačić je u petak dao naslutiti da bi to mogli biti igrači koji ulaze u posljednju godinu ugovora, a simptomatično je da nitko od njih nije dobio priliku kontra Hajduka. To su Gojak, Theophile-Catherine i Dilaver. Ako su oni "ti", tada lista pada na 26 igrača, no i to je još uvijek previše, tako da će Čačićev skalpel morati ići i dublje u "meso". Među igračima koji su još donedavno bili na izlaznim vratima je i Moharrami, no startno mjesto protiv Splićana može sugerirati i preokret... Jasno je pritom da će mu posao olakšati i transferi, prije svih očekivani prijelaz Andrića (nije bio ni u zapisniku). Spominje se posudba Štefulja, ali i ponude za vedete koje očekuju lukrativnu promjenu i nove izazove, poput Oršića (je li zato krenuo s klupe?), Ivanušeca, Livakovića... To bi, uz dolazak još jednog polivalentnog ofenzivca, bio idealan scenarij za definiranje kadra, ali doduše zbog odlaska ključnih igrača i udarac na kvalitetu rostera. Međutim, Dinamo se na taj scenarij priprema barem pola godine.

image

Mislav Oršić

DAMIR KRAJAC Cropix

Sprema se iznenađenje?

Ipak, valja očekivati poneko iznenađenje jer to i jest Čačićev modus operandi, što je pokazao izborom igrača (i formacije) za subotnji derbi. Stoga je lako moguće da se neki zasad naoko "sigurni" presele u grupu "otpisanih". Tek tada bi se moglo znati i što će biti s klincima poput Baturine i Rukavine, za koje je Čačić ustvrdio kako je sklon držati ih uz prvu momčad i davati im priliku u ozbiljnim utakmicama. No, ako se ne ostvari idealni scenarij prodaje i/ili bezbolnog rješenja igrača kroz obostrani raskid, možda bi bilo pametnije dati im priliku kroz posudbu jer, uostalom, Josip Šutalo je upravo na taj način u Istri 1961 pokazao kako je to blagotvoran scenarij za nadogradnju. Iza glavnog izloga, ujedno, Dinamo ima još itekako mnogo posla. Ukidanjem druge momčadi te povratkom serije igrača s posudbi, u pozadini još cijela četa igrača čeka rješenje svoga statusa, kroz nove pozajmice, odlaske ili transfere. Upita, pogotovo iz SuperSport HNL-a, koliko čujemo, doista je mnogo...

image

Ante Čačić

DAMIR KRAJAC Cropix

Uglavnom, Čačić je najavio da će se ta tzv. unutarnja doselekcija evaluirati svakoga tjedna, sve do kraja prijelaznog roka, kada će se definitivno moći podvući crta. To znači da su "modri" ušli u proces koji će trajati još gotovo mjesec i pol, premda je za očekivati da će sve biti jasno na kraju kvalifikacijskog puta prema LP-u. Proces je u svakom slučaju počeo, a borba za status mogla bi biti silno intrigantna, pa čak i dramatična... U akciji je Čačićev skalpel koji će se, budimo realni, o mnogo toga posavjetovati s Tomom Butinom kao šefom škole i sportskim direktorom, ali nema sumnje da će prekovremeno raditi i linija s Međugorjem...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:21